Головна Новини Наркодиллерів які засіяли маком пів області засудили від 5 до 8 років

Наркодиллерів які засіяли маком пів області засудили від 5 до 8 років

судАпеляційний суд Тернопільської області залишив без задоволення апеляцію обвинувачених у вчиненні незаконного посіву, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, а вирок суду 1-ої інстанції – без змін.

Встановлено, що раніше судимий житель Тернополя створив організовану групу, яка займалася незаконним посівом, викраденням, виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням та збутом особливо небезпечних наркотичних засобів.

Упродовж п’яти місяців 2011 року четверо учасників цієї групи самі вирощували рослини снодійного маку, а також викрадали наркосировину з приватних земельних ділянок у Бережанському, Підгаєцькому, Гусятинському та Кременецькому районах. В подальшому вони незаконно виготовляли з цих рослин ацетильований опій та збували наркотичнозалежним особам у місті Тернополі, районних центрах, а також поставляли подрібнену макову солому до міста Севастополя.

Загалом, правоохоронці задокументували понад пів сотні фактів збуту «дурману» наркозалежним особам.

Тернопільський міськрайонний суд визнав обвинувачених винними у вчиненні цих злочинів та засудив їх залежно від ступеня вини до покарань у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Одній з фігурантів цієї кримінальної справи суд визначив випробувальний термін тривалістю 2 роки 6 місяців. Не погоджуючись з цим вироком суду, наркоділки його оскаржили.

Апеляційний суд Тернопільської області, розглянувши апеляцію обвинувачених, залишив її без задоволення, а вирок суду 1-ої інстанції – без змін.