Головна Новини «Народними героями України» стали Сергій Притула і Дмитро Лабуткін (посмертно)

«Народними героями України» стали Сергій Притула і Дмитро Лабуткін (посмертно)

Днями орден «Народний герой України», який є волонтерською недержавною відзнакою, були вручені телеведучому, волонтеру Сергію Притулі і батьку загиблого військового журналіста Дмитра Лабуткіна.«Народними героями України» стали Сергій Притула і Дмитро Лабуткін (посмертно)
Про це повідомляють у своєму сюжеті 5 канал та прес-служба Нового каналу.

24 липня ордени «Народних героїв України» отримали 15 захисників Вітчизни. Недержавну відзнаку вручили у Хмельницькому патріотам з різних куточків країни, різних військових звань і цивільним.

Віталій Лабуткін отримав орден за подвиг свого сина – військового журналіста ТРК Міноборони, капітана-лейтенанта ВМСУ Дмитра Лабуткіна. 28-річний уродженець Тернопільщини працював репортером на військовому телебаченні «Бриз» у Севастополі (АР Крим). Під час окупації Криму він виїхав з родиною до Одеси, залишився у Збройних Силах. Загинув біля Дебальцевого (Донецька область) у бою між українською розвідгрупою та російськими окупантами. На фасаді школи у Тернополі, де вчився Дмитро Лабуткін, відкрили меморіальну дошку на його честь.

«Звичайно нагорода болісна, хай би краще її отримували живі. Та й взагалі, мабуть, потрібно пам’ятати всім загиблих героїв в цій війні. Доки ми їх будемо пам’ятати, доти вони будуть в наших серцях живими завжди», – сказав батько Дмитра Лабуткіна.