Головна Новини Нардеп від БПП Тарас Юрик очолює комісію, яка проводить співбесіди на заміщення...

Нардеп від БПП Тарас Юрик очолює комісію, яка проводить співбесіди на заміщення вакантних посад у місцевих прокуратурах

Сьогодні розпочалися співбесіди в рамках конкурсу на вакантні посади у місцевих прокуратурах Західної України.

12 грудня розпочався черговий етап відкритого чотирирівневого конкурсу на зайняття керівних посад у прокуратурах Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської областей. Цим займається Львівська конкурсна комісія. Її очолює народний депутат від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність” Тарас Юрик.

Упродовж трьох днів комісія проводитиме співбесіду з кандидатами, які претендують на заміщення посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників. Відібрані конкурсною комісією три кандидати на кожну із зазначених адміністративних посад подаватимуться на розгляд Генеральному прокурору України (у разі, якщо це посада керівника місцевої прокуратури) та відповідному регіональному прокурору (якщо це посади першого заступника та заступника керівника місцевої прокуратури) на розгляд для прийняття рішення про їх призначення.

У Тернопільській області на заміщення посади керівника Кременецької місцевої прокуратури беруть участь у конкурсі четверо осіб, на посаду керівника Тернопільської місцевої прокуратури – п’ятеро осіб, а на посаду першого заступника Тернопільської місцевої прокуратури – 8 кандидатів.

За ходом проведення співбесіди усі охочі можуть стежити в онлайн-режимі.

https://www.youtube.com/watch?v=c6oMjsVrFPo

Зазначимо, що кандидати попередньо пройшли тестування на базі Національної академії прокуратури України за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні». Рейтингові списки за результатами двох етапів конкурсу були опубліковані на сайті Генеральної прокуратури України 18 листопада.