Головна Новини Напередодні жіночого свята чоловіки на Тернопільщині почали шукати мімози

Напередодні жіночого свята чоловіки на Тернопільщині почали шукати мімози

У Кременці знайти мімозу можна не у кожному квітковому магазині. Але попит на ці квіти знову є, кажуть продавці квіткових крамниць. Привозять ці квіти із Голландії, вартість в межах 250 гривень за велику гілку.

«Був період, коли за мімозою вже ніхто не питав, а тепер це знову екзотика і диковинка», – каже Оксана із крамниці «Ікебана від Оксани»

Перед 8 березня, такі замовлення продавчині отримали знову. Кажуть, що шукають мімозу переважно старші чоловіки.

Пригадують, що свого часу ця квітка була дуже популярною. Вартувала не дорого і привозили її раніше  із Криму.

«Тепер мімозу привозять лише з Голландії. Різновид інших квітів можна замовити і в Україні. Хоча в українського виробника вони значно дорожчі і не такі витривалі», – каже Оксана.

Особливості мімози в тому, що є вона на полицях квіткових магазинів лише на початку весни. Свого часу її асоціювали із святом 8 березня, пише kremenets.city.

Справжня мімоза є  тропічною, теплолюбивою рослиною, майже чагарником. В світі її налічують  близько 500 видів. Значна частина мімози росте у тропічній Америці та Бразилії. Також ще її називають австралійською акацією.

Загалом ця рослина невибаглива із дуже ніжним ароматом квітів. Але після зрізання довго не «живе». Квіткарі цінують не лише квіти мімози, а й цікавої форми листки, трішки схоже на листя папороті. Незвичайність рослини у тому, що починає цвісти взимку, а закінчується цвітіння ранньою весною. Тепер її вирощують і як однорічну рослину.

«Виростити мімозу можна і в домашніх умовах»
Цікаво, що при дотику, мімози-сором’язливої, її листя відразу згортаються. І знову розгортаються за деякий час. Складає рослина листочки на ніч і в стресових ситуаціях, чи на зміну температури.

Мімозу можна виростити і в домашніх умовах. Придбати насіння можна у квіткових магазинах. Насіння на розсаду засівають у лютому-березні. Сходи рослини з’являються через один-два тижні. Мімоза любить рости у півтіні, у достатньо зволоженому ґрунті та приміщенні.

Кажуть, що ця яскрава квітка здатна знімати стрес та позбавляти втоми.  Ефірні масла містять лікувальні властивості для жінок та афродизіаки. Витяжки із рослини використовують у нетрадиційній медицині.