Головна Новини Напередодні Дня захисту літніх людей Ігор Гуда відвідав Петриківський геріатричний пансіонат

Напередодні Дня захисту літніх людей Ігор Гуда відвідав Петриківський геріатричний пансіонат

Солодке свято організували літнім людям, котрі мешкають у Петриківському обласному геріатричному пансіонаті. Бабусь та дідусів відвідав громадський діяч, директор будівельної компанії “Креатор-Буд” Ігор Гуда. Напередодні Дня захисту літніх людей, який в Україні та світі відзначається 15 червня, підопічні пансіонату зібрались у святковому залі та отримали солодкі подарунки.

IMG_7669

Нині в пансіонаті мешкає понад 170 підопічних, усі вони на схилі літ залишились самотніми. Найближчих людей стареньким замінили працівники пансіонату, які намагаються зробити будні і свята своїх підопічних щасливими.

Як розповідає директор геріатричного пансіонату Степан Глушок, нещодавно у закладі завершили великий обсяг робіт з реконструкції покрівлі з одночасною надбудовою горищного даху корпусів. Підопічним постійно намагаються покращувати умови, але, зізнаються, коштів, які виділяє держава, бракує. Доводиться розраховувати на допомогу благодійників. Переважно, каже Степан Глушок, допомагають закордонні спонсори.

—  До нас спонсори та меценати приїжджали з-за кордону, а тепер, приємно відзначити, що є меценати наші тернопільські, українські. Нині в гості з подарунками приїхав директор будівельної компанії “Креатор-Буд” Ігор Гуда, — представив перед підопічними Степан Глушок.

IMG_7705

Літні люди отримали солодкі частунки, втім, не менше раділи увазі. Працівники закладу кажуть, старенькі люблять, коли до них приходять гості.

— Ми вирішили зробити ваше свято приємнішим. Це невеличка подяка за вашу нелегку багаторічну працю. Мені дуже приємно бути нині з вами та привітати особисто. Сьогоднішній день, ще одне нагадування про те, що нам слід проявляти турботу і піклуватись про тих, хто потребує захисту і підтримки, — зазначив Ігор Гуда.

Вихованці пансіонату не втрачають любові до життя: хтось працює у тутешній пасіці, хтось вишиває, хтось доглядає за рослинами, хтось — займається рукоділлям.  На умови не жаліються, навпаки, кажуть, тут веселіше, ніж удома, та й годують добре. А от відвідувачам раді завжди, старенькі тепло дякують за увагу та запрошують у гості.