Головна Новини Напередодні Дня Героїв Ігор Гуда передав автомобіль для АТО

Напередодні Дня Героїв Ігор Гуда передав автомобіль для АТО

Наступного тижня вся Україна відзначатиме тиждень Героїв. Свято, яке присвячене захисникам України, припадає на 23 травня, однак чимало заходів проводять протягом всього тижня. День Героїв, передусім, почали святкувати на честь українських вояків ще лицарських часів Київської Русі, також ми вшановуємо козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців. До списків героїв у пізніші часи приєднались вояки УНР, «упівці», діячі ОУН. Втім, в останні роки, День Героїв набрав нового контексту, адже, починаючи з Майдану, в Україні сформувалось нове військо сучасних Героїв — захисників України.

До Дня Героїв фундатор благодійного фонду «Твори добро», генеральний директор будівельної компанії «Креатор Буд» Ігор Гуда передав позашляховик бійцям третього окремого полку спеціального призначення. Три роки тому ці легендарні бійці брали участь у звільненні Донецького аеропорту. Коли виникла проблема з транспортом, бійці звернулись до Ігоря Гуди.

— Мир в Україні — першочергове завдання кожного громадянина. Якщо підприємці, волонтери та військові будуть об’єднані спільною ідеєю, то ми переможемо. Я в це вірю, — зазначив Ігор Гуда.

Ключі від автомобіля Ігор Гуда передав ветерану третього полку спеціального призначення Володимиру Розум’яку. Володимир стверджує, що співпраця з Ігорем Гудою триває давно. Три роки тому 50 працівників «Креатор-Буду» зводили оборонні споруди під Попасною.

— Ігор Богданович протягом трьох років проведення АТО брав участь у різних проектах. Так, виник проект спільно з міською радою по виділенню квартир АТОшникам. Наразі 12 бійців отримали квартири. Ігор Богданович допомагав з екіпіровкою, одягом. Від нього ніколи не було слова «ні», лише сприяння, дружнє плече, — розповідає ветеран.

До Дня Героїв автомобіль освятив отець Роман Дутчак.

— Ми молимось, аби Господь завжди беріг вас, аби ангел-охоронець завжди був при вас. Аби ви стояли на стороні світла і відчували божу силу, — зазначає отець Роман Дутчак.

Автомобіль вже пройшов тестування на полігоні в бойових умовах. Спецпризначенці радіють обновці й кажуть, що транспортний засіб був їм був конче необхідний.