Головна Новини Намул замість городу: жителі Тернопільщини можуть залишитися без урожаю (Відео)

Намул замість городу: жителі Тернопільщини можуть залишитися без урожаю (Відео)

Маркіян Іванович розповідає, що росло на городі до стихії. Тепер тут намул. Лиш де-не-де прорізаються зелені пагони часнику. Чоловік бідкається, що городину втратив. Онук Маркіяна Гарасимика фільмував момент негоди. На кадрах видно град. Люди кажуть, “файний град, як ягода”.

Інші жителі села теж потерпіли від негоди. Їх городи затопило, поратись, чи як звично – садити картоплю люди не можуть. Нарікають на стихію, і кажуть що такої погоди наприкінці квітня – не пам’ятають, повідомляє Тернопіль 1.
“Ось тут мій город, а збоку – сусіда. Але межі не видно, затопила вода. Добре, що нічого ще не посадили. Треба чекати поки зійде вода, висохне”, каже житель Шевченкового Андрій Максимчук.

Марія Дробніцька скаржиться, що напередодні Великодня засадила увесь город. Тепер тут одна вода. Жінка бідкається, що потрібно буде все садити заново.

Востаннє така стихія у Шевченковому була 40 років тому. Місцеві жителі кажуть, що тоді від великої води постраждала не лише городина, а й худоба і птиця. Люди налякані, бо синоптики знову прогнозують дощі. А земля і люди досі не оговталися від наслідків весняної цієї негоди.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KYgbiCWiITE&w=560&h=315]