Головна Новини Найстарша жителька Чорткова відзначила ювілей (Фото)

Найстарша жителька Чорткова відзначила ювілей (Фото)

18 лютого виповнилося 100 років Ользі Антонівні Карабін із міста Чорткова. У зв’язку із цією знаменною подією ювілярку прийшов привітати міський голова Володимир Шматько разом із начальником управління соціального захисту населення сім’ї та праці міської ради Ігорем Грициком та директором територіального центру соціального обслуговування Тарасом Фаріоном.

Ольга Антонівна – найстарша жінка у місті Чорткові. Вона ніколи не сподівалася, що зустріне такий поважний і сивий ювілей, оскільки ціле життя важко пропрацювала на колгоспній ланці, сапаючи буряки. Разом із чоловіком, якого проводжала і зустріла з Другої світової війни, виростила і виховала двох синів Богдана та Михайла. Також має трьох онуків і двох правнуків, які є найбільшою потіхою її життя.

Народилася Ольга Карабін у 1918 році у селі Полівці, закінчила 5 класів місцевої школи, а в сімнадцятирічному віці вийшла заміж та переїхала до села Палашівка. Там пропрацювала ціле життя у героїчній колгоспній ланці імені Михайліни Гушуляк. Згодом родина переїхала до Чорткова. Тут бабуся у колі своїх рідних і зустріла свій 100-річний ювілей.

Свого чоловіка, якого немає в живих вже 23 роки, Ольга Антонівна згадує й сьогодні. До діамантового весілля, яке відзначають після 60 років спільного життя, не вистачило одного року.

У невеличкому на зріст і худорлявому тілі ховається щира українка, яка в сотий день народження тихенько промовляє: «Ми українці, ми не покорились і ніколи не покоримось, бо Україна є в наших серцях».

У свої молоді роки Ольга Карабін допомагала членам ОУН УПА. Невістка Ольги Антонівни пані Ганна розповідає: «Мама не раз згадувала про той випадок, коли про діяльність ОУНівців донесли владі. Звичайно, усіх, хто завинив, чекало побиття. Коли черга дійшла і до неї, вона чемно скинула камізельку, але втратила свідомість. І над нею змилосердилися».

За свої довгі роки перш за все поважна жителька дякує Богові. Хоч сьогодні вже не бачить і майже не чує, та про молитву пам’ятає, бо з Богом виросла, ходила до церкви та була членом товариства «Апостольство молитви», повідомляє Чортківська міськрада

Дуже чекає бабуся цьогорічного літа, адже в липні, після довгого перебування за кордоном приїде її онучка з маленьким правнуком, якого родина ще не бачила. Її, свою онуку Ольга Антонівна колись навчала колядок та пісень не тільки українською, а й польською мовою.