Головна Новини Найбільший хабар на Тернопільщині 20 тисяч гривень

Найбільший хабар на Тернопільщині 20 тисяч гривень

habarП’ять кримінальних проваджень за фактами вимагання на Тернопільщині неправомірної вигоди впродовж трьох місяців цього року розпочато за матеріалами працівників підрозділів державної служби боротьби з економічною злочинністю.

Підозру оголошено десятьом правопорушникам, які незаконно отримали близько 220 тисяч гривень. Відповідно до результатів оперативного супроводу, вісім кримінальних проваджень направлено до суду.

Зокрема, до суду з обвинувальним актом скеровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України. Начальник реєстраційної служби Підволочиського районного управління юстиції в Тернопільській області вимагала та одержала від жителя Підволочиського району неправомірну вигоду в сумі 1,5 тисячі гривень за сприяння у пришвидшенні процесу реєстрації договорів оренди (земельних паїв).

Впродовж січня-березня правоохоронці задокументували шістнадцять фактів порушень вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» за якими складено адмінпротоколи.

12 – це порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів (ст. 172-7 КУпАП), два факти – порушення вимог фінансового контролю (ст.172-6 КУпАП) та два – порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви)-(ст. 172-5 КУпАП).

До відповідальності та штрафу суди притягнули 11 осіб.

До слова, протягом 2014 року розпочато 27 кримінальних проваджень за фактами неправомірної вигоди. Найбільша сума неправомірної вигоди, одержаної однією особою, у 2014 році склала 20 тисяч гривень та 4 тисячі доларів США.