Головна Новини Найбільший у світі урок: тернопільські школярі долучились до ініціативи ООН (Відео)

Найбільший у світі урок: тернопільські школярі долучились до ініціативи ООН (Відео)

Школярі зі 193 країн світу долучились до ініціативи ООН. Провели мультимедійний урок і дітям із Тернопільщини. Як зазначають організатори, завдяки таким навчанням зможуть ознайомити школярів з основними цілями сталого розвитку. Повідомляє Т1 Новини.

Найбільший у світі урок провели на Тернопільщині. До ініціативи долучилось майже 70 шкіл області. Головною темою уроку цьогоріч є 17 цілей сталого розвитку. Їх визначила ООН. Це подолання бідності, пропагування здорового способу життя, доступ до недорогих джерел енергії, гідна праця для всіх людей, побудова відкритого миролюбного суспільства. Вони мають бути реалізовані до 2030 року.

– Це по всій Україні і по всьому світі. 193 країни залучені до цієї ініціативи. А зі сторони України п’ять тисяч учнів бере участь. Наша основна мета – це донести до дітей, що кожен в своїх руках помислах ідеях має певну силу. І ми люди для того, щоб все це втілювати; і коли ми будемо об’єднуватись, то тільки тоді зможемо подолати якісь проблеми, які без нашої взаємодії одне з одним досягнуть певного апогею. Коли ми говоримо про негатив. Ми для того, щоби творити, щось позитивне в цьому світі і виправляти помилки, – розповідає волонтерка Наталя Фарина.

Під враженнями від такого уроку й діти. Кажуть – хочуть частіше долучатись до таких уроків, бо лише за цей день дізнались багато нового й цікавого.

– Мені дуже сподобалось, бо там щось було таке цікаве, шо я ще не знала, – ділиться враженнями учениця 3-Б класу школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука Вероніка Безпалько.

– Мені сподобався дуже цей урок, бо я ще й його ніколи, бо нам ще й ого ніколи не проводили. І мені там найбільше сподобалось, шо там було не смітити, там було дуже цікаво як берегти землю, – додає учень 3-Б класу школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука Павло Балюк.

– Мені дуже сподобався цей урок бо там казали як треба робити, щоб не зашкоджувати природі, – каже учениця 3-Б класу школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука Вікторія Сачик.

Провела такий урок в школі-ліцеї №6 Марія Цяпута. Усіх волонтерів, серед яких і вона, навчали на спецтренінгах. Їх проводили напередодні. Дівчина каже – перед таким заходом дуже хвилювалась, адже у класі було майже 30 учнів. Зазначає діти активно долучались до обговорень, тому інтерактивний урок пройшов дуже швидко та цікаво, повідомляє Т1

– Цей урок – це для мене вперше, це такий досвід, який я дуже давно хотіла здобути, і АIESEC – це така можливість для того, аби це використати. І тому в мене сьогодні вперше був такий досвід. По перше, з дітьми провели цей урок. Я просто зараз під емоціями. І мені дуже все сподобалось. І це для мене перший був урок, що я вперше такий досвід здобула, і я дуже щаслива, – розповідає волонтерка проєкту Марія Цяпута.

Директор школи-ліцею №6 міста Тернополя каже – одразу погодився, коли до нього звернулись з громадської організації АIESEC. Зазначає – такі уроки проводять, щоб навчити дітей правильно поводитись із природою.

– Ми з громадською організацією АIESEC співпрацюємо уже впродовж 10 років. Робота пов’язана із навчанням англійської мови, з різними громадськими такими проектами, які формують особистість дитини, як громадянина. Зараз ініціатива АIESEC полягає в тому, щоб провести найдовший урок під назвою «Освіта для сталого розвитку». Є звичайно спеціальна програма є система роботи за такою темою. Вона є дуже важливою в Тернополі, вона в багатьох школах впроваджується, – розповідає директор школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука Олександр Остапчук.

Такі уроки на Тернопільщині волонтери проводять не вперше. Ініціативу реалізовують впродовж двох років.

Оля Боднар, Віталій Куземко, Володимир Сосна, Т1 Новини