Головна Новини Найбільше фінансових порушень при нарахуванні субсидій і матеріальної допомоги

Найбільше фінансових порушень при нарахуванні субсидій і матеріальної допомоги

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області завершили ревізію в Управлінні праці та соціального захисту населення Гусятинської райдержадміністрації, під час якої виявили порушень на суму понад 1,3 млн гривень.
Зокрема, установлено, що 150 осіб, які звернулися за призначенням житлових субсидій, не повідомили управління про отримані доходи від продажу транспортних засобів чи здійснені витрати на суму понад 50 тис. грн. Через це посадовці управління незаконно призначили та зайво перерахували надавачам житлово-комунальних послуг субсидій на суму 947 тис. грн. З цієї ж причини на соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям незаконно витрачено 68,3 тис. гривень.
Крім цього, виявлено безпідставну виплату компенсацій особам, які здійснюють догляд за інвалідами чи надають соціальні послуги, та адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам загалом на 300 тис. грн.
Під час ревізії забезпечено відшкодування зайво виплачених 500 тис. грн та попереджено незаконних виплат на 127,2 тис. гривень.
Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.