Головна Новини Навіщо призначається блокада міжхребцевої грижі

Навіщо призначається блокада міжхребцевої грижі

Міжхребцева грижа – це результат руйнування диска, що з’єднує хребці. Захворювання супроводжується сильним болем, який може тривати дні, тижні і навіть місяці. Якість життя різко погіршується, оскільки біль не дає розігнути спину, нахилитися, повернутись, підняти руку.

При такому стані лікаря найчастіше призначають блокаду, яка передбачає введення спеціального знеболювального препарату безпосередньо у больову точку. Уколи для всихання грижі видаляють пухлину, зупиняють передачу нервового імпульсу, повертають тілу рухливість.

Навіщо призначається блокада

Гострий біль не тільки не дозволяє людині бути активною, а й заважає зробити точну діагностику. Справа в тому, що якісний знімок можливий лише тоді, коли тіло або його частина знаходяться у правильному положенні під час діагностичної процедури. Біль не дає зробити це, через що знімки виходять розмитими та незрозумілими.

Блокада дозволяє провести хворому необхідні процедури:

  • взяти пункцію;
  • запровадити антибіотики чи хіміотерапевтичні засоби;
  • зробити масаж;
  • провести корекцію хребта;
  • пройти фізіотерапію.

Укол, званий блокадою входить до комплексу лікувальних заходів, оскільки це найефективніший спосіб усунути больовий синдром і зняти запалення. Коли заспокоюється біль, лікареві легше знайти та усунути саму причину захворювання.

Переваги методу та особливості процедури

Блокада проводиться виключно у медичній установі. Це дуже складна маніпуляція, проводити яку може лише досвідчений невролог високої кваліфікації. Тут неприпустимі помилки, оскільки найменша помилка лікаря може обернутися для пацієнта пошкодженням нервів до повного знерухомлення.

Переваги блокади:

  • знеболюючий препарат вводиться прямо в точку болю;
  • не викликає побічних ефектів;
  • купірує больовий синдром;
  • дозволяє провести якісну терапію;
  • деякі препарати впливають причину розвитку болю.

Перед процедурою проводиться повне медичне обстеження. Це обов’язкова умова, яка дозволяє виявити протипоказання, якщо такі є у пацієнта. Зі свого боку останній за наявності будь-якої хвороби повинен обов’язково повідомити про це лікаря.

Уколи для усихання грижі

Процедура проходить швидко, не потребує особливої ​​підготовки. Єдине, що потрібно пам’ятати — не вживати їжу за 3 години до уколу. Місце для ін’єкції лікар визначає залежно від локації міжхребцевої грижі.

Препарат може вводитися внутрішньошкірно, в ділянку, що взаємодіє з ураженою областю, кістковий виступ, субарахноїдальний простір. Найбільш складною процедурою є укол в епідуральний простір – область між твердою оболонкою спинного мозку та окістя.

У спеціалізованому медичному центрі пацієнти отримують кваліфіковану медичну допомогу, тому будь-який тип ін’єкційної блокади виконується професійно без будь-яких ризиків для хворого.