Головна Новини Місяць канікул і навчання в суботу – які нововведення очікують на тернопільських...

Місяць канікул і навчання в суботу – які нововведення очікують на тернопільських школярів взимку?

Цього тижня учні пішли на довгоочікувані осінні канікули, котрі триватимуть до 4 листопада. І вже у понеділок школярі приступлять до навчання.

І не підозрюють діти, що міська рада приготувала для них несподіваний подарунок. Довготривалі зимові канікули. Цьогоріч тернопільські учні відпочиватимуть взимку майже цілий місяць, а саме з 23 грудня по 20 січня.

Однак в бочці меду є одна велика ложка дьогтю, яку сьогодні обговорюють тернополяни. Як з’ясувалося, щоб надолужити шкільну програму, учні будуть змушені відпрацьовувати по суботах.

У міській раді прокоментували своє рішення так:

“Спочатку було рішення, що осінні канікули триватимуть з 29 жовтня по 4 листопада, а ось зимові – з 30 грудня по 20 січня.

Однак 25 грудня, Католицьке Різдво, – державний вихідний. Цьогоріч цей день припадає на вівторок. Тож, щоб був вихідний і понеділок, рекомендують відпрацювати цей день 22 грудня.

З огляду на це завершення першого семестру у школах було б дуже переривистим. Окрім того, не забуваймо про 31 грудня, яке також треба буде відпрацювати…

З огляду на це минулого тижня в управлінні освіти внесли свої корективи, пише Галас. А саме – зробити канікули тривалішими – з 23 грудня по 20 січня”.

Такі дні як 24, 26, 27, 28 і 31 грудня в управлінні рекомендують відпрацювати по суботах. І склали відповідний графік.

Однак, тільки  частина шкіл погодилася відпрацьовувати у вихідні. Решта вирішили збільшувати кількість уроків щодня.

До слова, батьки не надто схвально віднеслися до рішення освітян. Не знають де подіти дітей під час зимових канікул на такий тривалий час. Та й відпрацювання по суботах їм не до вподоби. Кажуть, діти і так перевтомлені, як їм пояснити, що п’ять тижнів змушені ще й навчатися у вихідні.

Подейкують, що таке рішення прийняли спеціально для того, щоб ще й зекономити кошти на опаленні. Мовляв, сьогодні в міському бюджеті не вистачає грошей навіть на виплати заробітних плат освітянам. А тут така економія…

Ми поцікавилися в начальника департаменту Тернопільської обласної адміністрації Ольги Хоми яка ситуація із зимовими  канікулами в області.

“Рішення про тривалість канікул приймають органи місцевого самоврядування. Ми не маємо права їм вказувати. Хочу зазначити, що в області решта шкіл відпочиватимуть як і щорічно – трохи більше двох тижнів”, – зазначила Ольга Зіновіївна.