Головна Новини Міський голова Почаєва в суді захищався грамотами

Міський голова Почаєва в суді захищався грамотами

_MG_417112 січня, все таки відбулося довгоочікуване судове засідання по розгляду справи колишнього міського голови Почаєва пана Іванюка. Кілька вражень від судового процесу, які були винесені із залу засідань присутнім.
Напередодні засідання підсудного прямо у вестибюлі суду була зустріч із одним із керівників контролоюючих органів району. На жаль він не був 100 відсотково упізнаний, тому називати його не хотілося б ( як не як, а «презумпція невинності»). Взагалі поява «сторонньої» особи викликала невдоволення учасників процесу, які напористо домагалися визначити, чиї інтереси він представляє.
Прокурор більше 40 хвилин зачитував звинувачення. Далі цікавіше. Адвокат колишнього мера Почаєва навів як докази «моральної чистоти» свого підзахисного грамоти, надані йому від Верховної Ради, Української митрополії (Московської) та інші (очевидно це мало подіяти магічно). Як пом’якшуючий фактор було наведено його «добровільне» зречення посади (хоча це далеко не так). На запитання судді, Іванюк відповів, що визнає свою вину і «кається», що за словами адвоката свідчить про те, що його підзахисний «став на шлях виправлення, і уже цим вартий мякого ставлення суду до його особи». Що цікаво, але на зауваження судді, чи має він намір довести свою невиннуватість, колишній голова, подивившись на адвоката, заперечив (доводячи невинуватість, можна вивести і на гріхи). Та і взагалі було багато «чудного»: заява про те, що напередодні позачергових виборів міського голови Почаєва у жовтні 2014 року група депутатів Почаївської міськради «уклінно» просила Іванюка знову балатуватися на посаду мера (цікаво хто ж то за такі депутати?). Але він благородно відмовився. На запитання, чи має намір займати у майбутньому державну посаду, категорично заперечив (а навіщо держслужбовець, краще, як Гуславський, керівником державного підпріємства). Часто путався у свідченнях, але прокурор чомусь йому це «пробачав».
Висновок присутнього: вину Іванюка визнають, але покарання буде відбувати умовно. Ось так шановні. Кайтеся, заробляйте грамоти і вас простять. Простить суд земний.

Народна рада