Головна Новини Міська рада Тернополя схвалила оновлений Генплан, – більше порядку та зелених насаджень

Міська рада Тернополя схвалила оновлений Генплан, – більше порядку та зелених насаджень

Депутати міської ради Тернополя 24 березня на засіданні чотирнадцятої сесії ПОВНОЮ більшістю схвалили зміни до Генерального плану, пише Файне місто

Як проголосували за Генплан

З 33 депутатів, які були присутні на сесії міської ради, за зміни до Генплану проголосувало 26 депутатів. Проти проголосувало лише 5 депутатів. 4 депутата утрималися. Таким чином, зміни були ухвалені повною більшістю депутатів
Більше того, депутати проголосували за оновлений Генплан, який пройшов всі необхідні громадські слухання та був погоджений спеціально створеною комісією, куди увійшли представники всіх фракцій парламенту та громадські активісти. Внесений на розгляд депутатів проект оновленого Генплану врахував усі зміни, які були внесені під час роботи спільної комісії, в тому числі враховані всі пропозиції громадських активістів.

За що проголосували депутати

  • Озеленення Тернополя

Основна перевага від оновленого Генплану, яку вже найближчим часом зможуть відчути всі тернополяни – це створення нових зелених зон. Зміни до Генплану не лише передбачають збереження діючих зелених зон, вони дадуть старт масштабному проекту з озеленення Тернополя. З’являться нові парки, сквери, нові громадські простори. Зокрема, новий Генплан передбачає розроблення комплексної «Схеми озеленення міста Тернополя», яка передбачає розширення мережі зелених насаджень як у нових мікрорайонах, так і старих. Це загальнотернопільска комплексна програма. Для прикладу, лише у трьох нових мікрорайонах Тернополя додатково запроектовано 20 гектарів зелених насаджень».

  • Зупинення будівельного хаосу

Також оновлений Генплан створює всі умови для ліквідації незаконних забудов та будівельного хаосу у Тернополі.

Новий Генплан міста передбачає цілий комплекс у життєдіяльності міста. Сюди входять газові водопровідні, каналізаційні мережі, об’єкти соціальної інфраструктури, відкриття нових шкіл і дитячих садочків. Це чітке визначення меж парків, скверів, всіх зелених зон. Це чітке визначення меж, де можна проводити житлову забудову: де може бути тільки багатоповерхова, а де лише низькоповерхова забудова. Визначені зони, де можуть бути лише промислові об’єкти. Прийняття змін до Генплану нарешті наведе порядок у будівельний сфері Тернополя, ліквідує незаконну та хаотичну забудову.

Новий Генплан руйнує основи корупції 

Тепер Тернопіль має чіткий план розвитку на наступні 5 років. Тепер інвестори мають чіткі конкретні правила для інвесторів. Основним аргументом для інвестора при прийнятті рішення про вкладення коштів є рівень окупності капіталу й рівень ризиків. Саме генеральний план є основним джерелом такої інформації у сфері ринку житла та нерухомості. Генплан руйнує основи корупції. Тобто інвесторам не треба бігати по депутатах з валізами грошей, щоб погодити те чи інше питання. Є Генплан і він єдиний для всіх.

Таким чином, депутати міської ради, які сьогодні мали сміливість, честь та совість, прийняли історичне рішення для розвитку Тернополя.

Віра Сотник