Головна Новини Міська рада не підтримала петицію тернополян

Міська рада не підтримала петицію тернополян

Кілька тижнів тому тернополянин написав петицію в міську раду, щоби накласти мораторій на підняття цін в громадському транспорті бодай на рік. За пару днів петиція набрала більш ніж потрібну кількість голосів (385) і її подали на розгляд в міську раду. Сьогодні Володимир Кучерявий оприлюднив відповідь, яку  надіслали йому з міської ради.

“Друзі, пам’ятаєте «Петицію стосовно накладення мораторію на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті»? Ту, під якою за кілька днів підписалося 385 громадян?
Отримав сьогодні офіційну відповідь на неї за підписом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дідича В.Є.
І що думаєте? (Подам скорочено, бо там води більше, ніж в кранах тернополян)
«Ваша петиція стосовно накладення мораторію на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, розглянута. Повідомляємо, що на сьогоднішній день діючі тарифи на проїзд в міському пасажирському транспорті загального користування та на проїзд електричним транспортом затверджені рішенням виконавчого комітету … від 28.12.2016 року №1149 та рішенням виконавчого комітету … від 28.12.2016 року №1150. Рішенням виконавчого комітету від 27.09.2017 року №709 … встановлено, що при повному запровадженні системи АСООП, … при готівковому розрахунку тариф на проїзд в електричному громадському транспорті становитиме 4,00грн. за одну поїзду громадян та 5,00грн. при готівковому розрахунку на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у автобусах, що працюють в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі. … Відповідно до ст.28 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні» ОСТАТОЧНЕ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ ПРОЇЗДУ В МІСЬКОМУ ПАСАЖИРСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ ЗАГАЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ НАЛЕЖИТЬ ДО ПОВНОВАЖЕНЬ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МІСЬКОЇ РАДИ. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» акти ради, сільського, селищного, міського голови, голови районної в місті ради, виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради, ПРИЙНЯТІ В МЕЖАХ НАДАНИХ ЇМ ПОВНОВАЖЕНЬ, Є ОБОВ’ЯЗКОВИМИ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ВСІМА розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами, які постійно або тимчасово проживають на відповідній території. Акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування з мотивів їхньої невідповідності Конституції або законам України ВИЗНАЮТЬСЯ НЕЗАКОННИМИ В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ. Згідно ст..15,16 Цивільного кодексу України, кожна особа у разі порушення, невизнання чи оспорювання своїх прав має можливість звернутися до суду для їх захисту».
Перекладаю: ми розглянути Вашу петицію. Ваша думка дуже важлива для нас. Проте нашими рішеннями №… ми на неї начхали.
П.С.: А ще відповідно до ст…. ЗУ…. Ви ЗОБОВЯЗАНІ виконувати наші рішення.
П.П.С.: Ну і можете в суді, на крайній випадок, це оскаржити.
У вкладенні додаю рішення про підняття тарифів на пасажироперевезення, яке мені надіслали.
Йшов 25-ий рік незалежності України та народовладдя. Йшов 4-ий рік від Революції гідності. Народовладдя обмежувалося рішеннями «обмежених», чи то пак, «обраних».”