Головна Новини Міська рада надала згоду на добровільне приєднання п’яти сільських рад до Тернопільської...

Міська рада надала згоду на добровільне приєднання п’яти сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади

5 жовтня на черговому засіданні сесії Тернопільської міської ради депутатами було підтримано проект про надання згоди на добровільне приєднання до Тернопільської міської територіальної громади п’яти сільських рад, серед яких Курівецька, Малашовецька, Чернихівська, Кобзарівська та Городищинська сільські територіальні громади Зборівського району.

Відповідне рішення було прийняте після розгляду звернень сільських голів і відповідних рішення сесій сільських рад, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, а також керуючись Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Перемовини щодо приєднання сільських рад до Тернопільської міської територіальної громади тривали впродовж року.

На сесії міської ради також було затверджено проект плану організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальних громад до Тернопільської міської територіальної громади. На даний момент створена робоча група з метою підготовки проектів рішень, пропозицій для проектів бюджету та визначення пріоритетних напрямків.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету, мешканці населених пунктів, які виявили згоду на об’єднання із Тернополем в територіальну громаду, отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами.