Головна Новини Місцеві ради Тернопільщини завдяки земельним аукціонам будуть щорічно отримувати 4,46 млн гривень

Місцеві ради Тернопільщини завдяки земельним аукціонам будуть щорічно отримувати 4,46 млн гривень

За десять місяців цього року Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області організовано і проведено 41 земельний аукціон у 16 районах Тернопільської області.

За результатами торгів продано права оренди на 83 земельні ділянки державної власності (за межами населеного пункту) загальною площею 1,07 тис. гектара. Земельні ділянки передаються в оренду терміном на 7 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та ведення фермерського господарства.

Розмір річної плати за користування землею, визначений за результатами торгів, склав 4,46 млн гривень. Ці кошти орендарі будуть сплачувати щороку до бюджетів місцевих рад Тернопільської області.

 Довідково:

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

 

Прес-служба Держгеокадастру