Головна Новини Мінекономіки зареєструвало індустріальний парк у Чорткові

Мінекономіки зареєструвало індустріальний парк у Чорткові

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства внесло до Реєстру індустріальний парк «Chortkiv-West», ініціатором створення якого стала Чортківська міськрада

Внесення до реєстру цих ІП закріплено наказами Мінекономіки від 2 жовтня №151 та від 3 жовтня №152, передає Інтерфакс-Україна.

Індустріальний парк «Chortkiv-West» створений на земельній ділянці площею 87,684 га, заявлений термін його функціонування – 30 років, пише Чортків Сіті

Функціональне призначення парку: металообробка та машинобудування, зокрема виробництво компонентів до автомобілів, електротехнічна промисловість і приладобудування; агропереробка; легка й харчова промисловість; деревообробна та меблева промисловість та інші галузі.

На території парку може бути створено до 7300 нових робочих місць.

За даними ЗМІ, індустріальний парк у Чорткові буде найбільшим у західному регіоні. Мер міста Володимир Шматько влітку поточного року презентував концепцію парку та повідомляв про готовність інвестора (якого він не називав) створити в індустріальному парку підприємство з переробки сільгосппродукції, інвестувавши в нього близько $700 млн.

Прес-служба Мінекономіки інформує, що на сьогодні до Реєстру індустріальних парків уже внесено 42 парки, при цьому в 17 парках обрано керуючі компанії, в семи залучено учасників (загалом 11 учасників).

Також створюються і функціонують індустріальні парки, не внесені до реєстру, зокрема, чотири парки створені до ухвалення закону України «Про індустріальні парки».

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект про податкові пільги для індустріальних парків, зокрема про нульовий податок на прибуток у перші п’ять років, про скасування імпортного мита та п’ятирічної розстрочки імпортного податку на додану вартість (ПДВ). Згідно з даними на сайті парламенту, в середині липня 2018 року цей документ був підготовлений до другого читання, однак на голосування ще не виносився.