Головна Новини Міліція vs поліція

Міліція vs поліція

У Тернопільській патрульній поліції констатують, що тернополяни не звикли дотримуватися правил дорожнього руху. Через це на дорогах міста виникають затори, аварійні ситуації, дорожньо-транспортні пригоди. А в перші тижні роботи до поліцейських телефонували особи, наближені до влади і просили надати їм певні привілеї, тобто фактично просили дозволу на порушення правил дорожнього руху. На це вони отримали відповідь, що для патрульних всі люди рівні, незалежно від посад, звань, марки транспортного засобу. А нещодавно поліцейські довели це на практиці.
«Нас залучають до охорони масових заходів в місті, – розповів Олександр Лизун, командир батальйону УПП в Тернополі. – Нещодавно в місті проходив футбольний матч та піша хода центральними вулицями міста до стадіону. Під час цього заходу водій, як з’ясувалося згодом діючий працівник органів внутрішніх справ, не виконав вимогу патрульного про зупинку, що є грубим порушенням. Коли ж його все-таки зупинили і почали спілкуватися, він поводився дещо зверхньо. На вимогу пред’явити посвідчення водія і реєстраційний документ, пред’явив їх на пару секунд, що не давало змоги патрульним ознайомитися з ними для складання протоколу. Та патрульні коректно пояснили все водієві, склали адмінпротокол та вилучили посвідчення водія. Адміністративні матеріали стосовно порушника були направлені до суд. Вирішувати питання у цій ситуації буде суд.».
Керівники патрульної поліції запевняють, що для них не існує своїх чи чужих, а є тільки ті, хто дотримується і не дотримується закону. І з тими, хто не дотримується вони продовжать працювати.