Головна Новини Міліція не вручає повістки, а лише розшукує “ухильників”

Міліція не вручає повістки, а лише розшукує “ухильників”

2347_900-300x248На інтернет-сайтах шириться інформація про те, що працівники міліції незаконно зупиняють чоловіків і вручають їм повістки про мобілізацію. Дані повідомлення не є достовірними.

Правоохоронці дійсно допомагають працівникам військкоматів у проведенні мобілізації, але у межах своєї компетенції.

У кожному населеному пункті створені мобільні групи для сприяння у забезпеченні процесу мобілізації, до складу яких входять працівники військкомату, органів місцевого самоврядування та міліції. Правоохоронці не мають права вручати повістки власноруч, до їх завдань належить лише супроводження осіб, які уповноважені це робити. Правоохоронці зі своєї сторони всіляко допомагають встановлювати місце перебування осіб, які уникають військового призову.

На сьогодні, за даними військового комісаріату, понад 21 тисяча жителів нашої області ухиляються від мобілізації. Правоохоронці ж, у разі встановлення місця перебування таких осіб, зобов’язані повідомити до військкомату. У працівників міліції є списки «ухилянтів» і вони вправі перевіряти у людей документи. Якщо з’ясовується, що особа перебуває у розшуку, правоохоронці інформують працівників військкомату та органи місцевого самоврядування про нього. Таку людину в жодному разі не мають права затримати, їй роз’яснюють про необхідність з’явитися до військового комісаріату.

Правоохоронці також викриватимуть осіб, які всілякими незаконними способами, на кшталт неправомірного оформлення опікунства, фальшування результатів медогляду та іншими, будуть намагатися уникнути військової служби. За такі неправомірні дії передбачена відповідальність, згідно чинного законодавства.