Головна Новини Мільярдер інвестор виявився “голим королем”?

Мільярдер інвестор виявився “голим королем”?

Розпіарений бізнесмен-індус засновник компанії «UB Groupe» Тофікуддін Овайсі збанкрутував. Про це повідомляють власні джерела у не так давно заснованій структурі, пишуть Тернополяни

На сьогодні в іноземця накопилися двомісячні борги із заробітній платні перед працівниками та за оренду приміщень. Від Овайсі почали втікати кадри. У нього навіть не вистачає грошей, щоб запустити хоч пробну партію очікуваної горілки.

Нагадаємо, що цього року у лютому У Тернополі відкрили центральний офіс компанія UB Groupe в Україні. Тоді сам індус називав себе найбільший транспортер алкоголю у світі. Анонсувалося, що компанія відкриває у файному місті не лише центральний офіс, але й виробничу базу. Відтак до кінця року планується створити понад 500 робочих місць. «Комапія UB Groupe цьогоріч інвестує на Тернопільщину від 10 до 20 млн. доларів, – йшлося в офіційному повідомленні компанії. – Власне це виробництво алкогольних напоїв з перспективою експорту закордон. Для нашої області це великий кров вперед, адже спиртова галузь перестає бути сировинною, а має кінцевий якісний продукт. Комапія UB Groupe випускає елітний алкоголь понад 50 найменувань, тому користується популярність у багатьох країнах. Зокрема є виробником елітного віскі. У планах на Тернопільщині розвивати цю галузь».

Та у більшості все залишилося лише на папері. Як розповідають джерела, основним порадником у питаннях розвитку бізнесу на Тернопіллі в Тофікуддіна Овайсі був екс-начальник обласної міліції Василь Облещук. За неофіційною інформацією, заробітна плата екс-міліціонера становила 50 тисяч гривень у місяць.

У нашому краї Овайсі хотів відкрити розливочний цех горілки. Одним із таких варіантів розглядалися потужності поки не працюючого заводу «Калганов» у Збаражі. Сторонам та і не вдалося досягти хоч якоїсь згоди у переговорах.

Опісля «UB Groupe» знайшли можливості запуску виробництва у Сумській області. Як вже згадувалося, вже на стадії запуску пробної партії горілки в індуса раптово закінчилися гроші.

Як подейкують, загальна сума коштів потрачених Овайсі за неповний рік становить близько 2 мільйонів доларів. Він не зміг відзвітувати за них перед своїми індійськими родичами і перестали надалі інвестувати гроші в міфічне виробництво в Україні.

На такій щедрості Тофікуддіна Овайсі, у народі більше відомого як «Тофік», змогли вдосталь заробити місцеві бізнесмени. Зокрема, як повідомляють наші джерела, відомий підприємець Тарас Демкура встиг здати в оренду для проживання свій елінг по вулиці Чумацькій за п’ять тисяч доларів у місяць. І взяв пан Тарас гроші авансом за рік наперед у розмірі 60 тисяч доларів. Сам індус ще модернізував нове помешкання ще на кілька десятків тисяч умовних одиниць. У цьому будинку на березі тернопільського ставу працювало одразу шість хатніх працівниць.

Серед інших «широких» жестів Овайсі у Тернополі відомі такі факти, як спонсорування конкурсу «Міс Тернопіль-2015» на 150 гривень, влаштування власного дня народження на загальну суму у 300 тисяч гривень, оплату гулянь ще одних іменин своєму найближчому соратнику Василю Облещуку ще на 80 тисяч гривень.

Варто додати, оренда офісу по проспекті Бандери комерційних структур наближених до сімейства відомих медиків Шкроботів для компанії UB Groupe вартувала 200 тисяч гривень у місяць.