Головна Новини Міжфракційна група «Тернопільщина» — лідер у Верховній Раді

Міжфракційна група «Тернопільщина» — лідер у Верховній Раді

Міжфракційна депутатська група «Тернопільщина», яку очолює Роман Заставний, визнана лідером з відстоювання інтересів окремого регіону в Верховній Раді. Таку версію висловлюють незалежні оглядачі.

На відміну від народних обранців з інших областей, тернопільські депутати дійшли консенсусу в усіх важливих питаннях, що стосуються Тернопільщини. Не залежно від політичних амбіцій, парламентарі спільно визначають нагальні проблеми області, і лобіюють кожен етап їх виконання.

Така позиція має підтримку й у влади найвищого рівня. Зокрема, в Президента, Прем’єр-Міністра України, які за крайні два роки доволі часто особисто інспектували Тернопільську область. Відтак, із державного бюджету для нашого регіону спрямовано значні суми на ремонт та будівництво доріг, інших важливих об’єктів у краї.

Часто відбуваються спільні засідання депутатської групи «Тернопільщина» з керівництвом області та міста. Тут обранці напряму дізнаються про проблеми в регіоні та швидше доносять їх до державної влади.

Нагадаємо, об’єдналися в єдину групу народні депутати Тернопільщини з різних політичних сил вперше за всю історію Верховної Ради. Міжфракційна група з такою назвою у парламенті діє понад два роки. В групу увійшли 13 парламентарів, головою обрано Романа Заставного.

Відповідно до статті 60 зі значком 1 Регламенту Верховної Ради України, народні депутати можуть добровільно об’єднуватися у міжфракційні депутатські об’єднання. Міжфракційне депутатське об’єднання не має прав депутатської фракції (депутатської групи).