Головна Новини Музею на Тернопільщині передали портрет загиблого Героя України

Музею на Тернопільщині передали портрет загиблого Героя України

Бережанському міському музею книги представники Львівського “Rotary-клубу” передали портрет загиблого Героя України Віталія Скакуна. Боєць був родом з Бережан. Про це повідомила директорка музею Леся Красільнікова.

За її словами, цей портрет під час аукціону викупили представники Львівського “Rotary-клубу” Ігор Зембович та Анатолій Пайда. Вони вирішили передати картину у Бережанський музей кгини, пише Суспільне.

Як розповів Ігор Зембович, портрет Віталія Скакуна придбали за 5 тисяч гривень.

“Портрет написав студент третього курсу Львівської національної академії мистецтв Назар Труш. Цю роботу ми внесемо у фонд музею, на неї заведемо паспорт. Також експонат матиме свій номер. Портрет постійно зберігатиметься у Бережанському музеї книги”, – каже Леся Красільнікова.

Нагадаємо, Віталій Скакун народився 19 серпня 1996 року. Був сапером інженерно-саперного відділення окремого батальйону 35 окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. 24 лютого він замінував та підірвав автомобільний міст у Генічеську Херсонської області, боєць не встиг відійти і загинув на місці. Віталія Скакуна посмертно нагородили званням Героя України, також він – почесний громадянин Бережан.