Головна Новини “Мрія” передумала продаватися Вереєвському

“Мрія” передумала продаватися Вереєвському

«Мрія» приступила до польових робіт

Агрохолдинг “Мрія” відхилив всі пропозиції по придбанню всього або частини бізнесу і активів.

Про це сказано в заяві прес-служби агрохолдингу, передає БізнесЦензор.

“У грудні 2016 року” Мрія Агрохолдинг “отримав попередні індикативні пропозиції, ініційовані відправниками, про придбання всього або частини бізнесу і активів. Після консультацій з комітетами кредиторів” Мрія “прийняла рішення відхилити всі пропозиції по ряду причин, в т.ч. в зв’язку з їх структурою “, – сказано в заяві.

У той же час, в компанії відзначають, що погодженням з кредиторами “Мрія” дозволить ініціаторам пропозицій провести додатковий аудит, по завершенню якого учасники можуть переглянути або відмовитися від своїх пропозицій.

“Незалежно від пропозицій, що надійшли,” Мрія “продовжує реалізацію стратегічного та операційного плану, розробленого спільно з кредиторами, і як і раніше має намір завершити реструктуризацію в найближчі місяці”, – відзначили в агрохолдингу.

Як повідомлялося, глава аграрної групи “Кернел” Андрій Веревський повідомляв, що в разі успішного розміщення облігацій на $ 500 млн, компанія планує направити залучені кошти на рефінансування існуючих зобов’язань, а також зможе реалізувати свою інвестиційну програму, зокрема, купити завод по переробці олійних і поповнити земельний банк на 200 тис. га. Також група зацікавлена ​​в покупці активів агрохолдингу “Мрія”.

Нагадаємо, в серпні 2014 року “Мрія” не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов’язаннями і оголосила дефолт.

Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій і поручительств, наданих “Мрією” компаніям, афільованим з сім’єю Гут, на момент оголошення дефолту становила $ 1,3 млрд.

З лютого 2015 року контроль над активами “Мрії” перейшов до її кредиторам – переважно європейським і американським інвесторам – які прийняли рішення зберегти агрохолдинг.

На початку лютого 2015 року був призначений новий менеджмент “Мрії”, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдеров агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день складає $ 1,1 млрд.

Джерело: http: //biz.censor. net.ua/n3019340