Головна Новини «МРІЯ» завершила посів соняшнику

«МРІЯ» завершила посів соняшнику

«МРІЯ Агрохолдинг» завершив посів соняшнику. Культуру посіяли на площі 32,2 тис. га в Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській та Львівській областях. Соняшник є для «МРІЇ» однією із ключових культур, яку Агрохолдинг вирощує вже третій рік поспіль.

«Ми посіяли соняшник в агрономічні терміни, посів зайняв майже 40 днів, – коментує директор із виробництва Агрохолдингу “МРІЯ” Владислав Тютюнник. – Для посівної максимально задіяли як наявну, так і нову техніку, придбану на початку сезону. Зокрема, на посіві соняшнику працювало 17 сівалок, якими засіяли більше 32 тис. га, при чому сходи є вже на більше 50% цієї площі».

Зокрема, в Тернопільській області загальна площа посівів соняшнику «МРІЇ» становить 15,88 тис. га. Цього року Агрохолдинг «МРІЯ» використовував гібриди насіння таких виробників, як Maїsadour, Syngenta, Pioneer, DSV, Euralis.

Нагадуємо, що цього сезону Агрохолдинг планує обробити 85,4 тис. га ярих і 55 тис. га озимих культур. Також у 2017 році вперше після зміни власників «МРІЯ» ввела у сівозміну цукровий буряк, яким вже засіяла 3,5 тис. га в Тернопільській області.