Головна Новини «Мрія» буде жити: Міжнародна фінансова корпорація (IFC) погодилася реструктурувати борг Агрохолдингу

«Мрія» буде жити: Міжнародна фінансова корпорація (IFC) погодилася реструктурувати борг Агрохолдингу

«Мрія» буде жити: Міжнародна фінансова корпорація (IFC) погодилася реструктурувати борг АгрохолдингуМіжнародна фінансова корпорація (InternationalFinanceCorporation – IFC) погодила умови реструктуризації боргу «Мрії», «успадкованого» агрохолдингом від його колишніх власників – родини Гут. Міжнародна фінансова корпорація, штаб-квартира якої розташована у Вашингтоні,входить до структури Світового банкута була останнім із забезпечених кредиторів «МРІЇ», з яким ще не було досягнуто домовленості щодо перегляду умов обслуговування боргу компанії. Нагадаємо, що загальний борг Агрохолдингу складає 1,1 мільярд доларів – саме з такою «спадщиною», а також без 1000 одиниць техніки та кількох десятків тисяч га землі родина Гут віддала «Мрію» під контроль кредиторів.

Домовленість з Міжнародною фінансовою корпорацією завершує процес погодження умов реструктуризації боргу із забезпеченими кредиторами «Мрії», і тепер компанія може розпочати реструктуризацію незабезпеченого боргу на умовах, які були досягнуті ще восени 2016 року. Таким чином, нові власники «МРІЇ» – великі банки та фінансові інституції – домовилися про суттєве скорочення боргу компанії. Після впровадження основних умов реструктуризації загальний борг «Мрії» зменшиться з 1,1 млрд долл до посильного боргового навантаження на максимальному рівні 330 млн доларів. Це є, по суті, порятунком великої української компанії та місцевого аграрного бізнесу.

Тим часом родина Гут і колишній менеджмент Агрохолдингу – Андрій Науменко, Роман Миколаєнко та інші, які завели компанію у борги, не припиняють брудну інформаційну кампанію та продовжують налаштовувати селян проти іноземців, маючи на меті дорозкрадання ще невкраденого та створення нової аграрної фінансової піраміди. Інформаційна кампанія побудована за принципом «хто не з нами, той проти нас». Таким чином, в об’єктив негативу потрапив головний поліцейський області, який не піддався на провокації щодо начебто перебування представників «Оплоту» на Тернопільщині під виглядом охоронної фірми «Мрії». Незважаючи на легальне перебування охоронців, їхню перевірку по базі «Миротворець», дозволи на засоби охорони, комусь залишається дуже невигідною посилена охорона об’єктів «Мрії». Настільки невигідною, що не цураються маніпулювати на дуже чутливій темі – АТО – та без жодних доказів таврувати людей сепаратистами лише за харківську прописку, налаштовуючи українців один проти одного.