Головна Новини “Мрія Агрохолдинг” розрахувався за кредитом на $46 млн і відновив кредитну лінію...

“Мрія Агрохолдинг” розрахувався за кредитом на $46 млн і відновив кредитну лінію на 2017 рік в тому ж обсязі

Сума кредиту, отриманого “Мрією” в 2016 році, склала 46 мільйонів доларів і була спрямована на операційну діяльність, в т.ч. на закупівлю нової техніки. Про це в інтерв’ю “Бізнесу” повідомив генеральний директор компанії Саймон Чернявський.

“В кінці 2016 роки ми повністю розрахувалися за цим кредитом і відновили кредитну лінію на 2017 року в такому ж розмірі – $46 млн, – прокоментував Чернявський. – Цих коштів нам повинно вистачити, щоб обробити земельний банк, виростити заплановані культури і “ожити” до збирання врожаю без надмірностей. Звичайно, хотілося б на осінь придбати додаткову техніку, щоб швидше зібрати врожай і швидше відсіятися на наступний рік. Тому не виключаю, що, якщо навесні все буде добре – і з реструктуризацією, і на полях, ми зможемо просити додаткове фінансування вже на інвестиційні проекти, зокрема на техніку”.

Як повідомлялося раніше, Агрохолдинг розраховував на поповнення робочого капіталу в розмірі $50 млн в 2016 році. Коментуючи цю цифру, CEO “Мрії” зазначив, що це сума, яка була необхідна компанії для виконання виробничого плану, але, “з огляду на пізнє фінансування в минулому році, в компанії з запізненням почали сезон, переглянули техкарту і прийняли рішення відмовитися від деяких технологічних операцій і частково замінили дороге насіння більш демократичним за ціною. Звідси і скорочення “бюджету”: ми “зекономили” тоді близько $ 5 млн”, – сказав Саймон Чернявський.

Нагадаємо, що в серпні 2014 “Мрія” не змогла розрахуватися з кредиторами за поточними зобов’язаннями і оголосила дефолт. Сукупна заборгованість агрохолдингу з урахуванням гарантій, наданих “Мрією” компаніям, афільованим з сім’єю Гут, на момент оголошення дефолту становила $1,3 млрд. З лютого 2015 року контроль над активами “Мрії” перейшов до її кредиторів – переважно європейським і американським інвесторам – які прийняли рішення зберегти Агрохолдинг. На початку лютого 2015 року був призначений новий менеджмент “Мрії”, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдеров агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який на сьогоднішній день складає $1,1 млрд.