Головна Новини Московський патріархат в Україні дискредитований

Московський патріархат в Україні дискредитований

3 липня церква Московського патріархату розпочала пішу ходу “За мир і любов” з Донеччини, а 9 липня з Тернопільщини. За задумом обидві ходи мають з’єднатися у столичній Києво-Печерській Лаврі.

Для даної акції Московський патріархат в Україні мобілізував весь свій ресурс. За повідомленням “УПЦ” МП, тільки 10 тисяч їх прибічників вийшло з Тернопільської області. Проте світлини не підтверджують оголошені цифри.

Загалом організатори ходи таки змогли зібрати під лицемірними гаслами “миру Україні” чимало учасників, серед яких є, на жаль, і проукраїнські віряни, котрі попали під вплив МП. Але приховати істинну сутність “УПЦ” МП не вийшло. Серед натовпу були виявлені ікони російських самодержців.

Член Проводу Національно-визвольного руху “Правий сектор” Василь Лабайчук прокоментував подію: “Московський патріархат в Україні дискредитований і це усвідомлюють його служителі. Хода “за все хороше, проти всього поганого” є спробою МП заявити “Дивіться скільки у нас прихильників, ми справді народна церква. Нас треба слухатися”…

“Правий сектор” такі шоу не зіб’ють з пантелику. Ми активно допомагали і допомагаємо виведенню громад зі структури МП – та будемо надалі робити цю побожну справу!

Якщо говорити більш глобально, то ми вважаємо, що місія української нації – протиставити цій чекістській лжецеркві відродження єдиної Української Помісної Церкви. Недавно відбувся Всеправославний Собор, який заперечив брехню про те, що Москва є “Третім Римом”. Єднання традиційних українських церков не за горами і воно не лишиться без благословення Вселенського Патріарха.

Нагадуємо, осередки МП активно поширювали антиукраїнські настрої серед українців, що певною мірою посприяло розгортанню подій на Сході та в Криму. Жодного дня філіал МП в Україні не підтримував визвольні дії армії та добровольців на Донбасі. Особливо цинічними розмови про “мир” виглядають на фоні наявності капеланів МП у лавах російсько-терористичних угрупувань “Новоросії”.