Головна Новини Молодий чоловік з інвалідністю розповів про найбільш проблемні місця у Тернополі

Молодий чоловік з інвалідністю розповів про найбільш проблемні місця у Тернополі

Тернополянин  Тарас Хоміцький інвалід І групи і пересувається тільки на інвалідному візку. Молодий чоловік пише, що у хорошу погоду любить гуляти містом, однак не все так просто. У Тернополі є ряд місць, які є небезпечними для людей з інвалідністю та й для матерів, котрі возять дітей у візочках. Через це Тарас склав відповідну петицію у розмісти її на сайті міськради. У ній йдеться про наступне:

“Я інвалід I групи і пересуваюся виключно на інвалідному візку. У теплу погоду я, як і багато інших тернополян та остей міста, часто відвідую парк імені Т.Г.Шевченка. На шляху до зон відпочинку я, інші люди з обмеженими можливостями та батьки з дитячими візками наштовхуємось на перешкоди, подолати які або не просто, або й неможливо без сторонньої допомоги.

Тротуар по вулиці С.Крушельницької перебуває в незадовільному стані, а подекуди повністю відсутнє тверде покриття. Також на цій вулиці немає понижуючих бордюрів та інших елементів інклюзивної інфраструктури.

До найбільш проблемних місць належать:
1. При вході/виході з-під залізничного моста. Біля зрубаного дерева горби, ями.
2. Пішохідний перехід через вул.Опільського.
3. На заїзді до будинку вул.С.Крушельницької 1А (перед Художнім музеєм) велика яма.
4. Відсутній пандус в Художній музей.
5. На пішохідному переході через вул.Білецьку до парку дуже високий бордюр та зруйноване тверде покриття”.

До слова, хоча Тарас розмісти петицію тільки вчора, вона уже набрала 291 голос із 300 потрібних. Проголосувати можна тут.