Головна Новини Молодий вчений із Тернополя переміг у історичному конкурсі у Польщі

Молодий вчений із Тернополя переміг у історичному конкурсі у Польщі

1 грудня Посольство Республіки Польща в Києві оголосило про результат 11-го конкурсу ім Єжи Гедройца. Випускник історичного факультету ТНПУ та Програми подвійних дипломів ТНПУ і Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові Сергій Гуменний отримав другу премію та 250 євро у цьому конкурсі.
Вітаючи гостей польського посла в Києві, Ян Пєкло підкреслив, що, хоча Гедройц не може фізично бути присутнім, його дух, звичайно, був покровителем роботи Чудових талановитих молодих людей, які вклали багато зусиль в розробку цікавих і різноманітних тем, що стосуються історії та сьогодення польських і польсько-українські відносини.
Переможцями цього року були:
– пані Маріанна Пиріх за докторську дисертацію “Український радикальний лівий рух у Польщі в 1919-1929 роках” –
1-й приз 1000 євро.
– пан Петро Хава за докторську дисертацію “Західноукраїнські території в складі ІІ Річ Посполита – сучасна польська історіографія” – 2-а премія в розмірі 500 євро.
– пан Сергій Гуменний за докторську дисертацію “Нелегальна міграція на українську ділянку польсько-радянського кордону в 1920-х та 30-х роках ХХ століття” – 2-а премія у розмірі 250 євро.
– пані Галина Кравець за магістерську роботу під назвою «Соціально-культурна історія єврейської громади Броуді в першій половині вісімнадцятого століття (на основі книг муніципальних архівів)» – другий приз exequo.
Дипломи урочисто вручав професор Олександр Гнатюк.