Головна Новини Молдаванин обкрадав роззяв на автовокзалі

Молдаванин обкрадав роззяв на автовокзалі

У вчинені серії крадіжок тернопільські працівники поліції обґрунтовано підозрюють 48-річного громадянина Молдови. Від протиправних дій зловмисника потерпіло чимало пасажирів на центральному автовокзалі в Тернополі.

Зі слів начальника кримінальної поліції Головного управління Нацполіції в області СтепанаЯцуха, звернення від громадян про крадіжки ноутбуків почали надходити до поліцейських ще в грудні минулого року.  Невідомий викрадав недешеву техніку з салонів рейсових автобусів.

Проведеними оперативно-пошуковими заходами правоохоронці встановили особузловмисника. Ним виявився громадянин Молдови. У Тернополі чоловік проживає з дружиною. Замість чесного заробітку, розробив прибуткову злодійську схему. Крадій приходив на перон автовокзалу та ретельно спостерігав за пасажирами. Помічаючи у руках когось з них ноутбук, відстежував жертву, аж поки та не заходила до салону автобуса.

Усі потерпілі залишали речі на сидінні  без нагляду та виходили з транспорту. Цим і користався злодій. Під виглядом пасажира заходив у автобус і викрадав ноутбуки. Крадене майно пересилав знайомому до Одеси, а вже звідти отримував грошовий переказ за продану техніку.

Наразі працівники поліції задокументували шість фактів крадіжок комп’ютерів. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статі 185 ККУ(крадіжка вчинена повторно).

Вирішується питання про обрання до підозрюваного запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.