Головна Новини Можна не платити? Що буде з “комуналкою” під час війни

Можна не платити? Що буде з “комуналкою” під час війни

Через російсько-українську війну багато мирного населення покинуло Україну. У ситуації, коли доволиться ховатися в укриттях віж ракетних ударів ворога, мало хто думає про комунальні платежі, але є і ті, хто задає собі питання, а що під час війни з ними робити.

Що відбувається із комунальними платежами під час війни і чи буде нараховано пеню за несплату, пише “Сьогодні” з посиланням на експертів.

За словами, експертки з питань у галузі ЖКГ Христини Ненно, в умовах воєнного стану в Україні пеня за несвоєчасну сплату комунальних послуг нараховуватись не буде, повідомляє Файне місто.

“Нехай люди думають, як вижити, допомогти військовим і відбудувати країну”, – сказала вона.

У “Нафтогазі”, своєю чергою, повідомили, що поки не отримували офіційної інформації, але розуміють ситуацію в країні і рекомендують оплачувати комуналку за можливістю.

“Ми розуміємо ситуацію в країні, але на даний час ми не отримали офіційну інформацію, щодо роботи платіжних систем чи банківських відділень. Не виключені тимчасові труднощі з оплатою комунальних послуг. Рекомендуємо оплачувати рахунки, по мірі можливості та залежно від ситуації”, – відповіли у “Нафтогазі”.

Також нагадали, що пеня і так не нараховується, оскільки в країні запроваджено та не скасовано карантин.