Головна Новини Мобілізація, як засіб зведення особистих рахунків

Мобілізація, як засіб зведення особистих рахунків

QDCWKDgorGM18 квітня керівнику громадської організації Народна Рада Кременецького району представники райвійськкомату привезли розпорядження (?) від Кременецько-Шумського райвіськкомату. Ним мене зобов’язували отримати повістки для подальшого оповіщення. У додатку значився список осіб, які зафіксовані як члени громадської організації Народна рада, у кількості 14 чоловік. Цілком зрозуміло, що дане зобов’язання керівник ГО відмовився виконувати, про що було письмово повідомлено.
1. Я, Савчук Віталій Миколайович, очолюю Народну Раду Кременецького району, а не Кременецьку Народну раду, як зазначено у розпорядженні.
2. Законодавством передбачено залучення організацій та установ, тоді як про громадські організації там не зазначається взагалі.
3. Громадська організація є добровільним об´єднанням громадян, і тому я, як керівник не маю повноважень здійснювати щодо даних осіб певні дії.
4. Особливо мене здивував список осіб, яким я маю вручити повістки, які зафіксовані як члени організації. Із зазначених осіб лише шестеро являються на даний час членами організації, всі інші відійшли від неї на різних етапах, починаючи з першого засідання, а трьох із них я навіть не знаю на зовнішній вигляд, один із списку проживає взагалі за межами Тернопільської області.
5. Здивував і розсмішив запис у повістках у графі «Місце роботи» – «Народна Рада», саме це і свідчить про те, що автор даного розпорядження так і не зрозумів, що це за організація. Напевно думає, що ми сидимо у спеціальних кабінетах та отримуємо заробітну платню. За такою логікою скоро повістки будуть роздавати своїм членам керівники «Просвіти», товариства бджолярів, мисливців і рибалок, «Кременчанки» і т.п.
Але від сарказму перейдемо до серйозніших справ. Як би там не було, але як зафіксовано у розпорядженні, його ж невиконання несе за собою відповідальність відповідно до статті 114-1 ККУ, а саме:
«Стаття 114-1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань
1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період –
карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.»
Ось у цьому і криється основний підтекст даного розпорядження – підставити і засудити. Тому що коли тобі по списку всовують людей, яких ти не знаєш, місцем роботи пишуть Народна Рада, до якої вони не мають на даний час ніякого відношення, без зазначення адреси та постійного місця проживання, зрозуміло, що таке розпорядження виконати неможливо, а це називається ПІДСТАВА. І цілком зрозуміло, що справа не у мобілізації, з даного списку, наскільки мені відомо, вже половина пройшла медогляд, а у тому, щоб розпорядження не виконати. Цікаво взагалі, звідки у військкоматі взявся список членів організації? Адже завжди попередньо із військкоматів на підприємства, організації та установи приходив відповідний запит, і вже за даним списком вручалися повістки ПРЕДСТАВНИКАМИ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, ТОБТО ОСІБ ІЗ ВІДПОВІДНИМИ ПОВНОВАЖЕННЯМИ працівникам тих же установ (як було і вручено мені особисто). А зараз? Аналіз списку, та і особливості його написання (наприклад відсутність по-батькові, помилки у прізвищах) свідчать про те, що за основу було взято чорновий список нашої організації ще з початку березня 2014 року. Його мало лише кілька осіб, ось звідти і ростуть ноги – його подав колишній член організації. Уже лише це, можна розцінити як факти помсти із певної сторони (аналіз останніх подій та інформація, яку ми отримали, уже сформували картину з тих осіб, які до цього причетні).
Стосовно військового комісара Ю. Фещенка – на мою думку у даному випадку його так само підставили, як і мене, ввівши в оману. Що буде далі – покаже час.
Весь попередній текст був готовий ще у суботу, після того, як відбулася дана дія. Тоді ж я подзвонив до міського голови Кременця із зауваженням, щодо механізму подання такого «списку». У відповідь – міськрада і особисто він до нього не мають жодного відношення.
Сьогодні, 20 квітня, при голові РДА Ткачуку В.А. відбулася зустріч із ТВО військового комісара Ю.М. Фещенко. Зустріч була неофіційна, деколи на тонах, але кілька підсумків можна зробити.
Як виявилося, список був поданий, все-таки, міськрадою. Але ким, від кого, і саме головне – чому від мого імені? Тобто у даному випадку фальсифікація матеріалів, які подаються у військкомат, а отже широко розрекламована стаття 114(1). Цікаво, прокуратура на це зреагує? Що цікаво, на розпорядженні підпис не Ю. Фещенка, а про список, як він зазначив, не має жодного уявлення. Сам військовий комісар визнав, що здійснення мобілізації через громадські організації це є у дійсності маразм, так як склад несталий, і зобов’язати керівнику вручити членам організації повістки неможливо: тому від даної практики відмовляться (хоча крім нашої організації більше нікому і не робили такої спроби). Комісар пообіцяв, що розбереться у даному випадку.

4a0S_QW-CiY