Головна Новини Московський патріархат закликає вірян силою утримувати Почаївську Лавру

Московський патріархат закликає вірян силою утримувати Почаївську Лавру

Недавно на сайті Почаївської Лаври оприлюднили звернення  митрополита Московського патріархату Володимира. Намісник Почаївської Лаври пише про своє ставлення до останніх подій, що відбуваються в Україні, зокрема, про надання Українській Церкві Томосу. А ще закликає вірян захищати Почаївську Лавру не лише молитвою, а й фізично.

“Враховуючи ситуацію, яка склалась, і по інформації, якою ми володіємо, і по загрозам розправою, яка все поширюється видно, що і нам прийдеться щось пережити.

А тому просимо вашої підтримки, в першу чергу молитвенну, моральну і видно потрібна буде фізична ваша присутність. Тепер не 17-й рік двадцятого століття, і не розгул жовтневої революції, однак внуки Леніна – по духу, грозять розправою, а тому захистимо свою святиню.

Кому не байдужа доля Почаївської Свято-Успенської Лаври, нашої православної української святині, і не тільки української, а всесвітньої святині, будьмо готові, щоб її захистити. Додатково ми постараємося Вас проінформувати коли приїхати…” – оприлюднили на офіційному сайті Свято-Успенської Почаївської Лаври.