Головна Новини Михайло Головко після суду знову заговорив про Гонтарєву

Михайло Головко після суду знову заговорив про Гонтарєву

Злочинна та безвідповідальна політика голови НБУ Валерії Гонтаревої набирає обертів, за останні два роки її дії завдали економіці держави колосальних збитків. Загалом видатки Фонду гарантування вкладів та рефінансування банківської системи сягнули більше 200 мільярдів гривень. Якби ці кошти скерували в економіку, без сумніву, можна було збудувати десятки заводів, створити тисячі робочих місць. Але кошти просто вкрали, вивели за кордон. Знищено більше 80 банків, тисячі українців втратили свої вклади й не мають змоги їх повернути. Про це 2 листопада 2016 року на брифінгу в парламенті заявив народний депутат від ВО «Свобода» Михайло Головко.

Депутат нагадав, що вже неодноразово звертав увагу на злочинні дії Валерії Гонтаревої, яка знищує вітчизняну економіку, знецінює національну валюту, за стабільність якої якраз відповідальний НБУ.

«Національна валюта знецінюється, люди втрачають заощадження. У зв’язку з цим вимагаємо відставки голови НБУ. Гонтарева має відповісти за свої дії, бо ситуація на фінансовому ринку просто неприпустима – частка російських банків в українському банківському секторі зросла з 10 до 40%, що становить загрозу національній безпеці. СБУ, НАБУ, прокуратура мають вжити заходів і зупинити розширення представництва російських фінустанов в Україні. Навпаки, маємо обмежити їхню діяльність в Україні. Те, що НБУ нині рефінансує російські банки, свідчить, що Гонтарева практично працює на дестабілізацію ситуації в Україні.

Вимагаємо розглянути пропозицію щодо внесення змін у законодавство, аби парламент мав можливість відкликати голову НБУ, чого нині він позбавлений через необхідність погодження Президента. Також звертаємося до глави держави із закликом усунути цю особу від займаної посади», – зазначив Михайло Головко.

Нагадаємо, що Тернопільський міськрайонний суд відхилив ініційований очільницею Нацбанку України Валерією Гонтаревою позов до народного депутата від ВО «Свобода» Михайла Головка про захист ділової репутації НБУ в зв’язку з нібито неправдивою інформацією про цілеспрямоване знищення цією держустановою банку «Хрещатик», яку націоналіст оприлюднив навесні цього року.