Головна Новини Михайла Іваненка можуть випустити з-під варти за мільйон

Михайла Іваненка можуть випустити з-під варти за мільйон

16 квітня 2018 року колегія суддів Апеляційного суду Тернопільської області частково задовольнила апеляційні скарги захисників голови Тернопільського осередку “Антикорупційний комітет Майдану” та громадської організації “Наш рідний Тернопіль” Михайла І. на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 23 березня 2018 року щодо продовження строку тримання під вартою без визначення розміру застави.

Колегією визначено розмір застави у сумі 1 млн. грн. У разі її внесення на підозрюваного Михайла І. покладаються обов’язки:

— за першою вимогою з’являтися до слідчого, прокурора чи суду, залежно від стадії кримінального провадження;

— не покидати м. Тернопіль без дозволу слідчого, прокурора або суду;

— повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання та/або роботи;

— утримуватись від спілкування зі свідками, потерпілими, іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні;

— здати на зберігання слідчому в кримінальному провадженні паспорт громадянина України для виїзду за кордон або інші документи, що надають право на виїзд/в’їзд в Україну;

— носити електронний засіб контролю.

Крім того, колегія задовольнила клопотання сторони захисту та доручила керівнику установи попереднього ув’язнення забезпечити підозрюваному Михайлові І. невідкладне медичне обстеження в закладі охорони здоров’я та кваліфіковану медичну допомогу на час перебування під вартою.

Строк тримання під вартою підозрюваного Михайла І. продовжено до 27 квітня 2018 року.

Повний текст ухвали буде проголошено 20 квітня 2018 року о 10 год.

Варто нагадати, що досудовим слідством голові Тернопільського осередку “Антикорупційний комітет Майдану” та громадської організації “Наш рідний Тернопіль” Михайлу І. та ще двом особам оголошено підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.189 КК України (вимагання із погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, пошкодження чи знищення майна потерпілого, або майна, що перебуває у його віданні чи під охороною, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

Прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області