Головна Новини Митцям пропонують створити символ Козови

Митцям пропонують створити символ Козови

Конкурс на кращий символ містечка Козова оголосили у Тернополі. Скульптуру у вигляді кози, яка й дала цьому та багатьом іншим населеним пунктом назву, планують встановити на центральній площі містечка. Вона стане не тільки символом райцентру, а й фестивалю «КозаФест», який цього року відбудеться вже вдруге.

Козова не має пам’яток архітектури, оригінальних пам’ятників чи символів. Виправити ситуацію вирішили організатори фестивалю. На їх думку встановлений у центрі мста символ стане родзинкою і приваблюватиме більше людей. Встановити його планують у серпні під час другого «КозаФесту». До 15 квітня збирають ідеї від художників, як би це мало виглядати. А за кращу пропозицію дадуть п’ять тисяч гривень.

«Оргкомітет фестивалю вирішив його цього року встановити у містечку символ кози, – говорить Олег Макогін, співорганізатор фестивалю. – У нас є на це кошти, які залишилися з попереднього фестивалю. Тому оголосили конкурс серед митців для того, щоб вони запропонували, як це має виглядати на обраному нами місці у центрі. Пропонуємо митцям до 15 квітня зголошуватися і подавати ескізи у довільній формі. Ми будемо обирати ідею, а виконання – це буде інша частина роботи. Термін обрали до 15 квітня через те, що на майбутній фестиваль було б добре, як би ми втілили цю ідею у життя, і встановили символ у центрі Козови. Щоб заохотити митців, переможцю пропонуємо премію у розмірі 5 тисяч гривень. До оргкомітету фестивалю входить і селищний голова Козови, і представники райдержадміністрації, і церкви, тому у нас не було проблеми, щоб нам виділили місце. Всі погодились, що там можна це зробити, і селищний голова готовий надати офіційно це місце.».

Організатори конкурсу зазначають, що символ не повинен буди помпезним, але цікавим та оригінальним. Ідеї щодо символу Козови необхідно направляти на електронну адресу фестивалю kozafest@gmail.com . Додаткову інформацію щодо конкурсу та фестивалю можна дізнатися зі сторінки «KozaFest» у фейсбуці.