Головна Новини Митрополит Василій Семенюк подякував Ігору Гуді за допомогу в організації приїзду унікальної...

Митрополит Василій Семенюк подякував Ігору Гуді за допомогу в організації приїзду унікальної святині на Тернопільщину (фото)

12 лютого на Тернопільщину у Марійський духовний центр у Зарваниці прибула одна з найбільших християнських реліквій – Нерукотворний образ Ісуса Христа.

Святиня перебуватиме в Україні з благословення Папи Франциска та архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівський Василя Семенюка.

Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк закликав усіх християн, молячись до Чудотворного Образу, просити у Господа припинення кровопролиття на Сході нашої держави та миру в Україні. Під час богослужіння архієпископ подякував тим людям, які долучились до того аби святиня приїхала на Тернопільщину.

Василій Семенюк, архієпископ, митрополит Тернопільсько-Зборівський

  • Хочу скласти вдячність в особливіший спосіб пану Ігорю Гуді і його дружині Наталі. Пан Ігор є президентом благодійного фонду «Твори добро». За його підтримки та сприяння в нас на Тернопільщині перебуває ця рідкісна ікона. Вона перебуває, щоб ми могли молитись перед нею за Україну, за мир, а найбільше, щоб ця ікона зворушила серця нашого народу і наш народ став християнським правдивим народом. Пан Ігор і пані Наталя моляться разом з нами. Вони особисто були присутні в Римі, щоби відпровадити цю ікону на Україну. Щиро дякую, Вам, наші дорогі українські добродії, я думаю, ви ще багато добрих справ зробите для церкви, для українського народу, – сказав Василій Семенюк

Тернопільським благодійникам митрополит символічно подарував копію ікони Зарваницької Божої Матері.

Після завершення святкової літургії священнослужителі Тернопільщини та Ватикану освятили воду. Християни, що прибули до Зарваниці з усіх куточків нашої області мали можливість приклонитись до чудотворного образу.

У Марійському духовному Центрі унікальна святиня перебуватиме до 15-го лютого,  звідти Нерукотворний образ Христа з Ватикану привезуть у Катедральний собор Тернополя, де він перебуватиме до 22-го лютого.  Наголошуємо, що храми для молитви будуть відчинені цілодобово.