Головна Новини Мешканці будинку на “Канаді” готові доплачувати міськраді тільки б забрали “буду”

Мешканці будинку на “Канаді” готові доплачувати міськраді тільки б забрали “буду”

 

Мешканці багатоквартирних будинків на вулицях Чубинського, 1 та Коновальця, 12 вже два роки «воюють» із чоботарем. Два роки тому чоловік орендував земельну ділянку у дворі цих будинків і встановив там кіоск «Ремонт взуття». Але встановив його не на тій ділянці, яку орендував, до того ж вимурував під ним фундамент, що не було передбачено умовами договору про оренду. Мешканці виступають категорично проти цього кіоску, і щоб вирішити проблему спеціально прийшли на сесію міської ради.

13428355_1219384174758816_4336057491998433095_n

«У 2014 році біля наших будинків, на зеленій зоні, без погодження з мешканцями, приватний підприємець Костів розмістив кіоск нібито для ремонту взуття, – розповіла одна із мешканців. – Якби то був кіоск, а то справжня буда. Кіоск розміщений під вікнами нашого будинку – зовсім в іншому місці, ніж зазначено у паспорті прив’язки. В ньому є пічка для опалення з виведеною трубою, що призводить до забруднення повітря. У кіоску нібито розміщена читальня Ігоря Герети , що компрометує ім’я нашого славного земляка. У червні ми отримали відповідь на лист, який був адресований депутату Зелінці. У ньому зазначено, що кіоск дійсно розмістили не в тому місці, і його зовнішній вигляд не відповідає паспорту прив’язки. Нам незрозуміло чому міська рада продовжила йому дію паспорта прив’язки, незважаючи на вказані порушення. Ми категорично проти розміщення цього архітектурного «чуда» біля наших будинків і просимо дати доручення про його негайний демонтаж.».

У міській раді про конфлікт давно відомо. І міський голова запевнив, що за два місяці проблему вирішать.

«Було проведено нараду за участю депутатів, начальника муніципальної поліції, представників управління архітектурі і земельниками, – сказав Сергій Надал. – Є відповідне доручення, хто що має зробити, є підписаний план дій, є гарантійні зобов’язання до 23 серпня демонтувати кіоск і привести територію у відповідність. Це питання на моєму особистому контролі, ми його вирішимо. Кіоск перенесуть на те місце, яке йому належить, і там буде кіоск для ремонт взуття, нічого іншого там бути не може.».

Наостанок мешканці будинків зазначили, що готові самі сплачувати міській раді вартість оренди кіоску, яка становить 100 гривень в місяць, тільки, щоб архітектурне «чудо» забрали з їхнього двору.