Головна Новини Метеорологи розповіли, якою буде зима на Тернопільщині

Метеорологи розповіли, якою буде зима на Тернопільщині

Завдяки потеплінню жителям краю вдається дещо економити на опаленні. Адже теплопостачання припинило більшість міст України. Однак попередні прогнози метеорологів щодо зими не надто оптимістичні.

Взимку погода в усіх регіонах України дивуватиме мінливістю, – кажуть метеорологи. Не обійдеться без холоднечі, морозів і снігу, але такі погодні явища передбачають дещо пізніше календарного початку зими, пише За Збручем. Сніговий покрив у західному регіоні утворюватиметься аж наприкінці грудня, або ж на початку січня.

«Взимку 2018 – 2019 в Україні спостерігатимуться значні коливання температурних показників: від відлиги до сильних морозів. Завдяки циклонам, українців чекає ожеледиця. Подекуди товщина снігового покриву сягатиме десяти міліметрів, це може негативно позначитися на ґрунті, а загалом передбачається малосніжна зима з нічними заморозками і ожеледицею вдень. Більш часті опади передбачаються наприкінці лютого. Щодо температурних показників, то періодично Україну морозитиме, але переважно стовпчики термометра більше десяти градусів нижче нуля не опускатимуться», – повідомляє Укргідрометеоцентр.

Щодо найближчих днів, то на Тернопільщині передбачають відносно теплу погоду до 4 – 5 листопада. Однак навіть упродовж цього тижня стовпчики термометрів поступово опускатимуться.

Софія Романська