Головна Новини Мережу аптек оштрафували

Мережу аптек оштрафували

аптека

Товариство з обмеженою відповідальністю Фірму «Рута-фарм» притягнуто до відповідальності за подання Тернопільскому територіальному відділенню антимонопольного комітету інформації в неповному обсязі у встановлені головою територіального відділення строки, за що на нього накладено  штраф.

За поясненням відповідача, надання інформації в неповному обсязі було зумовлене технічною неможливістю (збій програмного забезпечення) та періодом відпусток на підприємстві.

У випадках, коли на вимогу голови територіального відділення суб’єкт господарювання не встигає своєчасно надати повну інформацію, він може звернутися до тервідділення з проханням про відстрочення терміну надання інформації і, таким чином, уникнути відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції за неподання, подання інформації у неповному обсязі у встановлені строки.

На даний час, згідно рекомендаційних роз’яснень Антимонопольного комітету України від 16.02.2016 №6-рр «Щодо застосування положень частин другої, п’ятої та шостої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», частин першої та другої статті 21 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» діапазон штрафних санкцій за інформаційні порушення конкуренційного законодавства у вигляді неподання, подання інформації у неповному обсязі у встановлені строки, подання недостовірної інформації становить від 13600 грн. до 68000 грн. При цьому, подання суб’єктом господарювання необхідної інформації до прийняття рішення у справі є підставою для зменшення штрафних санкцій.