Головна Новини Медсестра яка захворіла першою в Монастириську одужує

Медсестра яка захворіла першою в Монастириську одужує

“Перша шпиталізована хвора, яка від 17-го березня два тижні перебувала у надзвичайно важкому стані на апараті ШВЛ, вийшла з кризи і завтра їй буде повторно зроблено аналізи, після чого надіємось, що у неї буде “мінус” на COVID-19″, – про це повідомляє заступник оперативного штабу Монастирищини Павло Дронь на своїй сторінці у Facebook.

Медсестра була серед перших інфікованих на Тернопільщині:

“Першою захворіла медпрацівниця з Монастириського району – 12 березня. 13 березня захворів священник зі Заліщиків та 14 березня захворів 68-річний чоловік із села Ковалівка, Монастириського району, який 25 березня помер. Також 14 березня захворіла медсестра зі села Швейків Монастириського району. Вона не контактувала з ними і на похороні не була. Перші, хто захворів, не були джерелом один для одного. Є підстави стверджувати, що все почалося зі села Швейків. Там було нульове, невідоме поки що джерело”, – розповів 27-го березня Володимир Паничев.

Тернопільський ОЛЦ станом на 10.00 5-го квітня у Монастириському районі зареєстрував 106 інфікованих COVID-19.

Заступник оперативного штабу Монастирищини Павло Дронь називає число 107:

“У Монастириськах – 59, с.Швейків – 11, с.Ковалівка – 10 (1 летальний), с.Горішня Слобідка – 7, с.Гончарівка – 5, с.Долішня Слобідка – 2, с.Бертники – 2, с.Григорів – 2, с.Устя-Зелене – 2, с.Дубенка – 2, с.Чехів, с.Коржова, с.Криниця, с.Велеснів, с.Доброводи – 1. В їх числі медперсоналу – 37 (11 лікарів, 26 медсестер та фельдшерів), 6 дітей, 6 держслужбовців, 3 поліцейські, 1 священник, 1 завдитсадка, 1 вчитель, 1 рятівник НС, 1 голова ОТГ, 1 сільський староста. У районі обстежено 429 осіб, в т.ч. 235 медиків. У Монастириському шпиталі 22 хворих (всі середня форма). У Тернопільській лікарні 6 (4 – середня, 2 – легка). Всі ліки для хворих, інфікованих вірусом “COVID-19″, в районному шпиталі безкоштовно. Сьогодні отримано ще 80 захисних костюмів. Дякую побратимам з Києва, з якими домовились про чергову партію допомоги засобами захисту для лікарів”.