Головна Новини Медиків районної лікарні визнали причетними до смерті 12-річного Романа Кулака

Медиків районної лікарні визнали причетними до смерті 12-річного Романа Кулака

12-річного Романа Кулака з Тернополя, який відпочивав у бабусі на Львівщині, аж раптом йому стало зле. Хлопчика шпиталізували до районної лікарні. Там його добу лікували від отруєння та теплового удару. І тільки коли дитину привезли до обласного центру, виявилося – у хлопця заворот кишківника. Лікарі врятувати дитину не змогли.

Оголошені висновки комісії тепер передадуть до поліції, а також до Міністерства охорони здоров’я.

За словами начальника відділу кадрового та організаційного забезпечення департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрія Голдуна, на кожному етапі була допущена помилка із надання медичної допомоги – як на догоспітальному, так і на госпітальному етапах.

Батьки хлопчика хочуть добитися покарання медиків у суді.

«Ми надіялися на адекватну допомогу лікарів, а там розказували, що дитина симулює. Я хочу донести до суспільства, що це – проблема. На моєму місці завтра може бути будь-хто з нас», – пояснив батько загиблого хлопчика Володимир Кулак. За словами начальника відділу кадрового та організаційного забезпечення департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрія Голдуна, на кожному етапі була допущена помилка із надання медичної допомоги – як на догоспітальному, так і на госпітальному етапах.

Більше в сюжеті ТСН.