Головна Новини Медики припускають, що на Тернопільщині активні одразу кілька штамів COVID-19

Медики припускають, що на Тернопільщині активні одразу кілька штамів COVID-19

Майже дві тисячі ліжок для хворих на COVID-19 розгорнуто у лікувальних закладах області. Наразі інфіковані займають близько третини місць, – повідомили в управлінні охорони здоров’я області.

За словами лікарів, протягом посилених карантинних обмежень кількість госпіталізацій поменшало, пише ЗЗ.

Позаминулої доби в області додалося 119 нових випадків коронавірусної хвороби. Госпіталізовано близько двадцяти людей з ознаками гострого респіраторного синдрому та пневмонії. Відтак попри невелику стабілізацію епідемічної ситуації, трапляються важкі випадки. Лікарі підозрюють, що в регіоні активні кілька штамів COVID-19. 

“Хворіє близько трьох тисяч осіб, на амбулаторному лікуванні понад дві тисячі людей. На стаціонарному лікуванні перебуває 423 особи. В нас є вільні ліжка, які навіть забезпечені киснем. Але хворих на стаціонарі, починаючи з початку січня, більше у важкому стані. Також насторожує те, що кількість тестувань щодоби є порівняно невеликою. Оскільки ми раніше робити по 1200 тестувань. Зараз ми робимо по 400, 600 досліджень, але маємо великий відсоток позитивних результатів. Також насторожують досить часті летальні випадки. Це говорить про те, що ПЛР-діагностика є недостатньою, а пов’язано це із небажанням тестуватися”, – каже начальниця управління охорони здоров’я області Ольга Ярмоленко.