Головна Новини «Медведчук – під арешт»: у Києві та Тернополі відбулись акції

«Медведчук – під арешт»: у Києві та Тернополі відбулись акції

Вчора активісти всеукраїнської мережі “Вільні Люди” прийшли під стіни Генеральної Прокуратури України та Тернопільської обласної прокуратури, вимагаючи довести до логічного завершення розслідування антидержавної діяльності Віктора Медведчука. Справа проти кума Путіна порушена ще в 2016 році, але і досі жодного розслідування фактично не відбувається.

Символічно, що акції відбулася 4 вересня – у день смерті дисидента Василя Стуса, якого закатував саме Медведчук.

Ще зранку у Верховній Раді України відбувся брифінг щодо притягнення до кримінальної відповідальності В. Медведчука та спільній протидії проросійському реваншу. Також депутати, за пропозицією Керівника Проводу «Вільних Людей» Андрія Левуса, згадали хвилиною мовчання Василя Стуса.

Акція під стінами ГПУ у Києві розпочалася о 15:00 годині. Активісти тримали банери з написами «Медведчук – під арешт!», а також зображення Василя Стуса. Подібна акція з вимогою очистити Україну від російських агентів відбулася уже вдруге. Цього разу активісти наголосили, що ГПУ має час до 22 листопада 2018 року, аби завершити розслідування і притягнути до відповідальності реваншистів.

“Більше як два роки ми проводимо кампанію “Медведчук – під арешт”. Ми зібрали доказову базу, передали заяву про вчинення злочину Медведчуком до ГПУ та інших структур разом із підписами 59 народних депутатів. Та за ці два роки не здійснено практично ніякого розслідування. Тож поки ці люди не відповіли за свої злочинні дії, перемоги Революції Гідності, на жаль, не відбудеться. Ми маємо докласти максимум зусиль, і не тільки ми, а й всі ці люди, що сидять у владних кабінетах і запалюють нас новими національними гаслами, повинні сісти і зайнятися своєю роботою”, – говорить Іван Ковалик, координатор Вільних Людей у Тернопільській області.

Водночас, у Тернополі активісти підтримали акцію та звернулися з цією ж вимогою до обласної прокуратури. Вони закликали місцеву владу не потурати Медведчуку та вжити всіх заходів, що сприятимуть його арешту.

Нагадаємо, що акція відбулась у рамках Національної ініціативи “Стоп Реванш”, головною метою якої є не допустити зміни стратегічного курсу розвитку України та повернення до влади проросійських та колабораціоністських сил.