Головна Новини МВС vs “Автомайдан”: продовження історії

МВС vs “Автомайдан”: продовження історії

DSCN3286Громадськість не лише Тернополя, а й більшості України сколихнуло порушення УМВС у Тернопільській області кримінального провадження за статтею 345 ККУ частиною 1 за пост в соціальній мережі керівника ТО ВО «Автомайдан» Ігора Василіва.

На брифінгу т.в.о. керівника УМВС у Тернопільській області О. Богомола він заявив, що побачив в цьому дописі погрозу правохоронним органам та відповідно не міг не відреагувати. Потім, за словами Олександра Миколайовича його слова ніби то перекрутили, як реакцію на коханок (про яких йшлося в дописі) та будинки.

vasyliv
Для того, аби читачі зрозуміли про що йде мова ми змушені опублікувати пост Ігора Василіва.

«Це було на сторінці Ігора Василіва, ТО ВО «Автомайдан», особисто я цю людину не знаю, і не знаю чи він це писав. Але зробили рекламу для «Автомайдану» і антирекламу для міліції» – заявив Олександр Богомол.

Цей сайт який опублікував пост із Фейсбука за словами О. Богомола читають багато тернопільських людей і до нього розпочалися дзвінка із запитаннями «Що вас по одному вже будуть в ліс вивозити? Будете пропадати?». На що Олександр Богомол відповів: «Немає таких загроз, але ми змушені перевірити чи є такі загрози чи нема,  чи людина, чи це Ігор Василів, чи інша людина яка мала доступ до його сторінки і писала що він мав наувазі? Чи він погрожував вбивством комусь з працівників? Чи він собі просто хотів попіаритися і попіарити Автомайдан?»

«Відповідно була реакція. Відкрито кримінальне провадження за фактом погрози. І це кримінальне провадження буде розслідуватися. Якщо Ігор Василів чи людина яка це написала, написала це не для погрози відповідно провадження буде закрите» – сказав О. Богомол.

На прохання журналістів, роз’яснити які саме слова із повідомлення опублікованого на сторінці Ігора Василіва містять ознаки статті 345 частини 1 ККУ слідчі розцінюють, як погрозу вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, Олександр Богомол відповів: «Якщо щодо мене буде фраза «Я тебе вивезу в ліс» я буду розуміти це як погроза вбивством. Ми ж всі прекрасно розумієм що ця фраза означає. В ліс я тебе вивезу гриби збирати? Це не погроза, –  зазначив О. Богомол – Ніяких наслідків з цього провадження не буде. Його і не повинно бути. Ми багато чого лишнього говоримо інколи. Але нам треба зрозуміти, що потрібно розібратися, що ця людина мала наувазі».

Не забарився з реакцією керівник ТО ВО «Автомайдан» Ігор Василів, і прокоментував все, що відбувається навколо його публікації у Фейсбуці.

«Мої «товариші по зброї» зробили мені зауваження і «дали догану» за те, що я виплюснув емоції в Фейсбуці. Мені дуже приємно, що мене стільки людей читає.  Я не закликаю до того щоб ми скидали режим, ми готові до того щоб допомогти. Ми кожного дня стикаємося з тим, що навіть якщо верхи захочуть реформ то місцева ланка буде тримати опір і саботувати до останнього.

Скільки заяв і різних звернень зробили мої товариші з різних громадських організацій, але жодного разу не бачили такої миттєвої реакції 10-14 днів йдуть відповіді на всякі корупційні схеми.

Емоційний стан мій під час написання в Фейсбуці? Ну ви напевно все прочитали.

Мене і моїх колег по Антикорупційному-люстраційному комітеті (ЛЮК) дуже це все болить. Ми проти того щоб палити, громити майно. Ніхто з українців не винен в тому, що ним користуються корупціонери. Ми і мої колеги з Самооборони і Ради бізнесу Тернопілля минулого року коли були спалені автомобілі і державні органи надавали автівки, возили працівників ДАІ, які боялися виїжджати на оформлення ДТП і ми їх везли в цивільному одязі. А нині вони вискакують з-за кущів вже не такі боязкі.

 І весь жах тої ситуації що може залишитись все як було, а може стати і гірше. Тому така реакція…. Коли рядові працівники ДАІ звертаються і розповідають, що побори тільки посилилися бо тереба берці на Схід хлопцям, то ми вже видали стільки берців і не тільки, що страшно показувати.

За кримінальну справу «Дякую!» Люстарційний антикорупційний комітет (ЛЮК) має докази певних нечистих справ, але потрібен час, щоб їх оформити належним чином і систематизувати. Завтра стікає час коли ми попросили ГУ СБУ перевірить наші документи і якщо вони не відреагують, то ці докази будуть оприлюднені публічно» – сказав Ігор Василів.