Головна Новини Мати призовника який впав з 5 поверху шукає правди в Омбудсмена

Мати призовника який впав з 5 поверху шукає правди в Омбудсмена

Мати Михайла Федуна написала офіційне звернення до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Минулого тижня Тернопільщину сколихнув трагічний випадок, що трапився в обласному військкоматі у збірному пункті. Вночі 15 травня з вікна п’ятого поверху випав призовник. У військкоматі сказали, що хлопчина хотів втекти з армії. Адже його завезли на медкомісію під конвоєм, він, мовляв, довго ухилявся від служби в армії. На спробу втечі вказують і сліди взуття на кондиціонері, що був біля вікна, з якого й випав Михайло. Хлопець перебуває у важкому стані у реанімаційному відділені обласної лікарні. Проте батьки Михайла Федуна категорично не погоджуються з інформацією, котру оприлюднили в пресі.

Мати хлопця Ярослава Орестівна переконана, що хлопця побили і викинули з вікна і зробили це ніхто інші, як самі ж військові. Жінка про всю цю трагедію написала до Валерії Лутковської – уповноваженому Верховної ради України з прав людини. «…як мама Михайла стверджую, що мій син став жертвою протиправних та злочинних дій посадових осіб Тернопільського військомату. Прийшовши до тями, син у лікарні розповів мені, як насправді все відбувалося. За словами сина, о 03:30 ночі 15 травня 2017 року його розбудив однин із військових і наказав мити туалети. Син із ним пішов, там його військовий побив та забрав телефон, і потім виштовхнув із вікна п’ятого поверху. Напередодні трагедії у суботу в сина піднявся тиск, йому було дуже погано і я була змушена викликати до нього швидку допомогу та поліцію, оскільки військові не давали мені змоги потрапити і зустрітися з сином. Лікарі швидкої, які приїхали на виклик, зробили йому укол та рекомендували більше лежати. Незважаючи на поради лікарів, його силоміць змусили піднятися з ліжка та наказали мити туалети.

Я стверджую, що коли я була у приміщенні військомату увечері в суботу, військові та навіть медпрацівник були сильно напідпитку, це бачили та можуть підтвердити лікарі швидкої допомоги і члени нашої сім’ї. Я просила відпустити Михайла додому на вихідні по стану здоров’я, аби трохи його підлікувати, зверталася ще у п’ятницю до п.Бойка М.П., комісара Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату з цим проханням. Однак, мені у відповідь звучали лише відмовки. В неділю о 7 годині 15 травня мені зателефонували зі швидкої та сказали, що мій син знаходиться в реанімації в обласній лікарні у важкому стані. А воєнком Бойко М.П. набрався мужності мені повідомити про те, що сталося, лише в 9 ранку», – йдеться у зверненні.

Жінка додала, що син, прийшовши до тями, розповів хто і чому з ним це зробив. Мати призовника просить захисту та прийняти міру проти офіцерів, котрі покривають ці дії.