Головна Новини Мати переконана, що її сина у тернопільському військкоматі побили і викинули з...

Мати переконана, що її сина у тернопільському військкоматі побили і викинули з вікна

Сьогодні ми уже повідомляли новину про те, що у військкоматі з 5 поверху кинувся призовник. Принаймні, про це повідомили прес-служби військкомату та поліції. Проте рідні хлопця переконані, що було зовсім не так, пише BezTaby.

Мама хлопця відмовляється вірити, що син сам це вчинив. Мовляв, він не міг ні скоїти самогубство, ні втікати. Його побили, переконана жінка.

В неділю, десь о 7.00 ранку, до пані Ярославі Федун з села Біла, що біля Тернополя зателефонували  медики швидкої і повідомили, що її сина з численними переломами госпіталізували.

 У 24-річного Михайла Федуна були поламані обидві руки і ноги, вибита ключиця, стегно, відкритий перелом черепа. Жінці повідомили, що син в реанімаційному відділенні Тернопільської університетської лікарні.

А за дев’ять днів до трагедії Михайла, під супроводом представників військового комісаріату, доставили до обласного збірного пункту Тернопільського облвійськкомату.

14 травня у військкоматі  повідомили, що при спробі втекти зі пункту збору, Михайло Федун зірвався з вікна п’ятого поверху. Мовляв, про це свідчать сліди на кондиціонері, що розташований біля вікна, звідки випав хлопець.

«В суботу ввечері, близько 20 години,сину стало погано. Це помітила жінка, яка роздавала вечерю призовникам. Вона просила викликати до нього лікаря, та ніхто нічого не робив. В 21 годині Михайло зателефонував мені і поскаржився, що йому погано: боліло серце. Я викликала швидку і поліцію. Приїхала на Тролейбусну (в пункт збору). Швидка йому «збивала» дуже високий тиск. Лікарі наказали сину відлежатися, та його сусід по кімнаті почав погрожувати. Дослівно, «я тебе урою». Михайло просив,щоб його відпустили під розписку на ніч додому, та ніхто не дозволив», – розповіла мама постраждалого.

Вночі десь о пів на четверту хлопець, наче відчуваючи біду, знову зателефонував мамі. Поскаржився, що його розбудили мити туалет. Михайло пішов, але телефон не вимикав. Жінка каже, що через те, що він не хотів віддати черговому телефо його побили і викинули з вікна.

 «Я чула, як черговий вимагав в сина віддати телефон. Михайло відмовився. Після цього певно його і почали бити. Його побили і викинули з 5 поверху. Вони кажуть, що мій син стрибав. Це неправда. Я їздила на той пункт. На кондиціонер вистрибнути було неможливо. Він дуже вузенький. Самому вивалитися теж неможливо – дуже широке підвіконня. За 9 днів перебування на пункті збору, якби Михайло хотів, то би втік. А тепер роблять з мого сина самогубицю», – впевнена пані Ярослава.

«Там неможливо би було вискочити. Людина при здоровому глузді не буде тікати, вистрибуючи з 5 поверху. Слідчий мені сказав, що його просто-напросто викинули. В лікарні зараз лежить купа м’яса. Лікарі дають лише 1% гарантії, що він виживе. Голова, руки, ноги потрощені.», – каже батько травмованого призовника, Степан.

Через інцидент у Тернопільському обласному військовому комісаріаті призначили перевірку. Триває і слідство поліції.