Головна Новини Масло, сир на землі прикриті мокрою газеткою, а молоко в пляшках зі...

Масло, сир на землі прикриті мокрою газеткою, а молоко в пляшках зі смітників…

Управлінням Держпродспоживслужби в Бережанському районіі за дорученням начальника головного управління Держпродспоживслужби Василя Хомінця проведено роботу на ринку м. Бережани та передбазарній площі (площа Ринок) щодо недопущення поширення ботулізму.

Занепокоєння викликає реалізація мясо-молочних продуктів на площі Ринок, яке заборонено рішенням Бережанського міськвиконкому та Рішенням комісій від 23.02.2017 року Надзвичайної протиепізоотичної та Техногенно-екологічної. Не зважаючи на те, що в місті (за рестораном “Золота липа”) в 10 м від продуктового ринку облаштовано спеціальні торгівельні місця (столи понад 60 м) для реалізації сільсько-господарської продукції, жителі міста продовжують купляти продукти з землі, чим наражають себе і свою родину на небезпеку зараження інфекційними, інвазійними та токсико-інфекціям.

При цьому хочу зауважити, що продавець фасолі, буряка продає свою продукцію з сумки , пластикового ящика, а масло, сир, продають з землі, застеленою мокрою газетою ! Молоко реалізовується в пластикових бутилках невідомого походження (в основному з смітників). Безконтрольність дає можливість реалізації трупів або тварин, птиці, які були хворі на хворобу Ньюкасла птиці, сальмонельоз, геморагічну хворобу та міксоматоз кролів. Згідно діючих інструкцій по профілактиці та ліквідації гострих інфекційних захворювань, дані трупи або хворі тварини підлягають знищенню. Такий стан справ створює передумови небезпеки для здоров’я населення, так як може стати причиною виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Тому закликаємо – Люди , бережіть своє здоровя і здоровя своїх близьких, рідних! Не купляйте продукцію невідомого походження , у не дозволених для реалізації місцях, вимагайте (не соромтесь, тому що це Ваше право !) супровідні документи, які б засвідчували якість та безпечність продукції. Можливо Ви купите дешевшу на одну гривню продукцію, але лікування та втрачене здоровя обійдеться ВАМ дорожче, пише прес-служба !!!